«Steve’s deli tavern»: Μια αλλιώτικη ταβέρνα στον Κεραμεικό

Ο Στέφανος Στεφανίδης γράφει νέο γευστικό σενάριο με νεοϋορκέζικη αύρα στην παλιά αποθήκη του «Big Kahuna».

«Steve’s deli tavern»: Μια αλλιώτικη ταβέρνα στον Κεραμεικό

Αέρας ανανέωσης πνέει στην μεγάλη αποθήκη του «Big Kahuna» στον Κεραμεικό, που από την Πέμπτη 28/11 ανοίγει ξανά τις πόρτες της ως «Steve’s deli tavern». Κόκκινο τούβλο στους τοίχους, ξύλινα τραπέζια ανάμεσα σε φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν σαν σεπαρέ και η ανοικτή κουζίνα πάντα στη θέση της σκηνογραφούν μια αλλιώτικη ταβέρνα με νεοϋορκέζικη αύρα, ταιριαστή όμως με το γευστικό σενάριο που γράφει ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης. Το μενού ανοίγεται από μια ιντριγκαδόρικη τηγανιτή ναπολιτέν με Steve's Marinara sauce, παρμεζάνα και φύλλα φρέσκου βασιλικού προς τα ανατρεπτικά nachos από λαζάνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια και μοτσαρέλα ή τη vegan εκδοχή του mac’n’cheese με γάλα καρύδας και φυτικό κρέας Beyond Meat, κάνει μια στάση για πολλά και διαφορετικά buns (burgers, bagels και σάντουιτς) αλλά και σπέσιαλ πίτσες με λευκή και κόκκινη ζύμη, ενώ δεν λείπουν τα επιδόρπια αλ αμερικέν σαν το Reesses Burger, ήτοι soft cookies βανίλιας με φυστικοβούτυρο, παγωτό πραλίνα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και ανθό αλατιού. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

iΣαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 2111169126

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.