Μια βραδιά στο νέο «Privilege»

Οι μοντέρνες γεύσεις και τα signature κοκτέιλ συναντούν τη μοναδική θέα σε σκηνικό noir πολυτέλειας.

Μια βραδιά στο νέο «Privilege»

Οι μοντέρνες γεύσεις και τα signature κοκτέιλ συναντούν τη μοναδική θέα σε σκηνικό noir πολυτέλειας.

Ο χώρος

Μια βραδιά στο νέο «Privilege» - εικόνα 1

«Θέλαμε να είμαστε χαμηλόφωνοι για να αφήσουμε τον πρώτο λόγο στην θέα» μου λέει ο Βασίλης Τσιλιχρήστος καθώς με υποδέχεται στο ολοκαίνουργιο «Privilege» της Ιεράς Οδού. Και πράγματι η θέα στον φωτισμένο ιερό βράχο που εισβάλλει στο χώρο από τις μεγάλες τζαμαρίες σχεδόν σου επιβάλλει να στρέψεις πρώτα εκεί τη ματιά σου και ύστερα στο υπόλοιπο μαγαζί όπου επικρατεί μια ατμόσφαιρα noir πολυτέλειας.

Highlight…

…στη σάλα που δένει τον μαύρο γρανίτη με το σίδερο και την μαλακή σκουρόχρωμη μοκέτα στο πάτωμα, η εντυπωσιακή προτομή της θεάς Αθηνάς. «Κάθεται» πάνω από το κεντρικό μπαρ, το οποίο σερβίρει signature cocktails με τη σφραγίδα του διεθνώς βραβευμένου «Lost + Found» της Λευκωσίας.

Η κουζίνα

Μια βραδιά στο νέο «Privilege» - εικόνα 2

Οι γεύσεις έχουν την υπογραφή του σεφ-πατρόν του κολωνακιώτικου «Simul» Νίκου Θωμά, ο οποίος προκρίνει εδώ πιάτα to share μοντέρνας αντίληψης, τα οποία ταιριάζουν πολύ στη νέα εποχή του «Privi» ως restaurant & bar. Chef de cuisine o έμπειρος κι επί χρόνια συνεργάτης του Τσιλιχρήστου Κώστας Τερζούδης.

Το μενού

Εκτενές αλλά χωρίς να γίνεται φλύαρο, το μενού ανοίγει με πολλά και διαφορετικά ωμά, συνεχίζει με σαλάτες και χειροποίητα ζυμαρικά και απλώνεται από εκεί και πέρα σε προτάσεις με βάση το κρέας ή το ψάρι και τα θαλασσινά.

Ξεχωρίσαμε…

Μια βραδιά στο νέο «Privilege» - εικόνα 3

…το πολύ καλό σεβίτσε από λαβράκι με κόλιανδρο, μοσχολέμονο και τσιπς από φινόκιο, την ζουμερή κοτολέτα μαύρου χοίρου που έρχεται κεντημένη με αυγό, τρούφα και αβοκάντο, το ψάρι ημέρας (λαβράκι για εμάς) που σερβίρεται κατά το ήμισυ με τσιμιτσούρι και το υπόλοιπο καλυμμένο με κρεμώδη σος πάπρικας, καθώς και τα φίνα επιδόρπια σαν το εξαιρετικό καρπάτσιο από μάνγκο με φρούτα του πάθους και παγωτό καρύδα.

Σημειώστε πως…

…κάθε βραδιά έχει τη δική της θεματική όπως για παράδειγμα τις Δευτέρες που ο γνωστός μουσικός παραγωγός Κώστας Ζήκος υποδέχεται γνωστά ελληνικά οινοποιεία βάζοντας τις ανάλογες μουσικές, τις Τετάρτες που τα decks αναλαμβάνει η Ράνια Κωστάκη και τις Πέμπτες με τα Love Stories του Αντώνη Δημητριάδη σε τέμπο greek fun.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.