Ο «Βασίλαινας» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα στο βραβευμένο εστιατόριο των Ιλισίων θα θυμίζει οικογενειακό τραπέζι με ένα ειδικό μενού που ενθαρρύνει τη λογική της μοιρασιάς.

Ο «Βασίλαινας» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Από τις 24/11, τα μεσημέρια της Κυριακής η ατμόσφαιρα στο βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια θα θυμίζει οικογενειακό τραπέζι. Τα πιάτα μπαίνουν στη μέση και μοιράζονται, και προέρχονται από ένα ειδικό μενού που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση και σερβίρεται από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Η αρχή γίνεται για παράδειγμα με προζυμένιο ψωμί από τον ξυλόφουρνο, τσιγαριαστά χόρτα εποχής με παντζάρι και ψητό μανούρι, και μια ξεχωριστή φάβα Φενεού με σουτζούκι και πίκλες κρεμμυδιού, κι από εκεί και πέρα σειρά παίρνουν το αρνάκι Βόνιτσας με χειροποίητες παπαρδέλες, τα σουτζουκάκια σχάρας με ψητές πιτούλες και χαρίσα, το λεμονάτο κοτόπουλο που σερβίρεται με βουτυράτο πουρέ πατάτας και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.