Νέα πίτσα στην Αθήνα

Πίτσα με το κομμάτι στα πρότυπα της Ρώμης σερβίρει η «Romatella» που μόλις άνοιξε στο Κουκάκι.

Νέα πίτσα στην Αθήνα

Πίτσα με το κομμάτι στα πρότυπα της Ρώμης σερβίρει η «Romatella» που μόλις άνοιξε στο Κουκάκι, δίνοντας συνέχεια στην αυξανόμενη δημοτικότητα που γνωρίζει το διάσημο ιταλικό streetfood στην πόλη μας. Το signature ζυμάρι του ολοκαίνουργιου μικρού εστιατορίου με τα floral μοτίβα στους τοίχους και τα λίγα τραπέζια μέσα κι έξω ωριμάζει για περίπου επτά ημέρες, είναι αφράτο κι εύπεπτο.

Νέα πίτσα στην Αθήνα - εικόνα 1

Καθημερινά ξεφουρνίζονται γύρω στις δεκαπέντε διαφορετικές πίτσες, άλλες από τον στάνταρ κατάλογο αλλά και κάποιες που δημιουργούνται με βάση τις προμήθειες της ημέρας (όπως για παράδειγμα αυτή που βλέπετε στη φωτό με σπεκ, κολοκύθι, ραντίτσιο και γκοργκοντζόλα), που κόβονται σε ορθογώνια κομμάτια και καλύπτουν ένα ευρύ γευστικό φάσμα, από κλασικές και χορτοφαγικές μέχρι γλυκές με φρούτα και σοκολάτα. Θα βρείτε ακόμα λίγες σαλάτες και ιταλικά κρασιά, καθώς και τιραμισού και μους σοκολάτας για γλυκό φινάλε.

i Φαλήρου 4, Κουκάκι | 2109239901

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.