Bean Stories στο «Tudor Hall»

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς εμπνέεται από την παράδοση και προτείνει ένα ειδικό μενού αφιερωμένο στα τοπικά όσπρια.

Bean Stories στο «Tudor Hall»

Πόσο συχνά έχουμε αλήθεια την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα πλήρες μενού αφιερωμένο στα όσπρια με το άγγιγμα ενός χρυσοσκουφάτου σεφ; Όχι πολύ, εξού και τα Bean Stories που μόλις ξεκίνησαν στο «Tudor Hall» μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ο chef de cuisine του πολυτελούς εστιατορίου στα ψηλά του ξενοδοχείου «King George» Αλέξανδρος Κοσκινάς, που έχει ούτως ή άλλως την παράδοση στο γαστρονομικό του στόχαστρο, εμπνέεται αυτή τη φορά από μια πλούσια συλλογή τοπικών οσπρίων και δημιουργεί έναν ένθετο κατάλογο που αριθμεί έξι επιλογές και σερβίρεται καθημερινά. Άσπρα και μαύρα φασόλια στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο, σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι στη γάστρα με φασόλια Πρεσπών αλλά και vegan ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα, κύμινο και γλυκιά πάπρικα ανάμεσα στις προτάσεις που ξεχωρίζουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.