Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura»

Ύστερα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, το sushi resto έπιασε μόλις έδρα στην πιάτσα της Πανόρμου.

Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura»

Ύστερα από τη Μύκονο όπου περνούσε τα καλοκαίρια του στον κήπο του «Uno con Carne» και τη Σαντορίνη, το sushi resto του Γιάννη Κοντοτάσιου έπιασε μόλις έδρα στην πιάτσα της Πανόρμου. Ο σεφ και δημιουργός του sushi academy προτείνει και εδώ ένα μενού βασισμένο στα πρότυπα της λιτής sushi φιλοσοφίας edomae που άνθησε στο Τόκιο, χωρίς να λείπουν και special rolls σαν το Rainbow με σολομό, γαρίδα, τόνο, αβοκάντο και αγγούρι ή το Red Dragon με χέλι, αβοκάντο και τομπίκο.

Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura» - εικόνα 1

Ένα σεβαστό κομμάτι του καταλόγου είναι αφιερωμένο στα εκλεκτά κρεατικά από την Αργεντινή, ενώ στα ποτά θα βρείτε τρεις ετικέτες σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες και ουίσκι αλλά και ελληνικά κρασιά. Αν επιθυμείτε απευθείας επαφή με τα τεκταινόμενα στην ανοικτή κουζίνα μπορείτε να καθίσετε στα ψηλά σκαμπό, αλλιώς στα τραπέζια της σάλας του παλιού κτιρίου του 1927 που δένει τα jap στοιχεία με τις πινελιές πολυτέλειας.

Περισσότερες πληροφορίες

Sakura Sushi

Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.