H Μυρσίνη Λαμπράκη στο Umami Festival Thessaly

Με το Meat & Fire Project συμμετέχει η γνωστή μαγείρισσα και συγγραφέας στο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας που διοργανώνεται στις 16 και 17 Νοεμβρίου στη Λάρισα.

H Μυρσίνη Λαμπράκη στο Umami Festival Thessaly

Έχει βαθιά και πολύπλευρη γνώση για το κρέας η Μυρσίνη Λαμπράκη, η οποία συμμετέχει με το Meat & Fire Project στο φετινό Umami Festival Thessaly που έρχεται στις 16 και 17 Νοεμβρίου στη Λάρισα. Και τις δύο ημέρες, στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Divani Palace» οι φωτιές θα ανάβουν από νωρίς ψήνοντας κρεατικά που θα σερβίρονται σε εκδοχή streetfood, βάζοντας έτσι μια ξεχωριστή γευστική πινελιά στο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας της TUEvents. Εντός του φεστιβάλ τώρα, το παρών θα δώσουν σημαντικά ελληνικά οινοποιεία με εκατοντάδες ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων αλλά και παραγωγοί εκλεκτών προϊόντων, ενώ εξίσου ενδιαφέρουσες είναι και οι παράλληλες δράσεις.

Στους ρυθμούς του Umami Festival Thessaly συντονίζονται ακόμα wine bars, κάβες και εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας δημιουργώντας συνθήκες μιας γευστικής και οινικής γιορτής που απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες της εστίασης όσο και στο οινόφιλο κοινό και τους λάτρεις της γαστρονομίας με εκδρομική διάθεση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.tuevents.gr.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
20.30 : «Δείπνο Παραγωγών» στο εστιατόριο «Φρούριο» – (μόνο με πρόσκληση)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Σάββατο 16 Νοεμβρίου
13.00 - 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
13.00 - 21.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
18.30 - 20.00 : Tasting session: Meat & Fire experience με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Κυριακή 17 Νοεμβρίου
13.00 - 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
13.00 - 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
18.00 - 19.30: Μasterclass: Ελληνικό & διεθνές κρασί…παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος Λούκας)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.