Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19»

Λιλιπούτειο και ατμοσφαιρικό, το νέο στέκι της Λέκκα προτείνει σύνθετες πιατέλες και προσεγμένο bar food, σε ένα ενδιαφέρον σενάριο τσιμπολογήματος για όσους τριγυρνούν στην καρδιά της πόλης.

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19»

Είναι πάντα ευχάριστο να ανακαλύπτεις στέκια με προσωπικότητα και το «Λ19», που έκανε μόλις πρεμιέρα στην καρδιά της πόλης, είναι τέτοιο. Στο ισόγειο του επίσης φρέσκου ξενοδοχείου «Fos» στη Λέκκα, μοιάζει να ανταλλάσει urban χαιρετισμούς με την «Αμπάριζα» και το «Peek a Bloom» από την απέναντι πλευρά του δρόμου και ξεδιπλώνει τη δράση του με επίκεντρο τη μεγάλη ξύλινη μπάρα του, βαμμένη σε ζεστό πετρόλ χρώμα. Όχι πως του λείπουν τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο και κάποια άλλα στο έμπα, κάτω από μια όμορφη σύνθεση με καθρέφτες διαφόρων μεγεθών, νομίζω όμως ότι, πιάνοντας μία από τις αναπαυτικές θέσεις στο μπαρ, θα το απολαύσετε περισσότερο – μαζί και τις χαλαρές τζαζ μουσικές.

Ο κατάλογος άλλωστε που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτουμάς από την μπριγκάντα του κολωνακιώτικου «Simul» δίνει έμφαση στο προσεγμένο bar food, και δη στις ιδιαίτερες πιατέλες, που είναι ό,τι πρέπει για να τσιμπολογήσεις παρέα με τα περίπου 60 καλοδιαλεγμένα ελληνικά κρασιά, αρκετά από τα οποία προσφέρονται και σε ποτήρι. Πέρα από τις αναμενόμενες, με τυριά και αλλαντικά, που όμως εδώ έρχονται φορτωμένες καλούδια από το Μέτσοβο, τα Χανιά, τη Νάξο και την Κερκίνη, για παράδειγμα η πιατέλα με τους ελληνικούς μεζέδες στολίζεται με al dente βρασμένα μαυρομάτικα, φάβα με ωραία γήινη γεύση, ντολμαδάκια με τρυφερό φύλλο και μια θαυμάσια ταραμοσαλάτα, που ταιριάζει στα αρτιζανάλε βιολογικά ψωμιά από το Betty’s Bakery.

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19» - εικόνα 1

Αν, πάλι, πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε κάποια κύρια πιάτα, όπως το κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και λίγο αβγοτάραχο, που κρατά ευχάριστα στο δόντι, ή το φανταστικό vegetarian σουβλάκι, που δίνει το «παρών» και στη vegetarian πιατέλα, η οποία παίζει μαζί με άλλες ενδιαφέρουσες και αρκούντως healthy επιλογές στην πρωινή κάρτα του μαγαζιού.

Βάλτε στη μέση...

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19» - εικόνα 2

...την πιατέλα της σούβλας

Ζουμερά σουβλάκια από μοσχάρι και κοτόπουλο, με σωστό ψήσιμο, συγκατοικούν με σουβλάκια από μανιτάρια, λαχανικά και τυριά. Τα «απαγκιστρώνεις» και δημιουργείς ένα πολύχρωμο mix, που συνοδεύεται από ωραία, τραγανά σαλατικά.

...το vegetarian σουβλάκι

Ο άπαιχτος γύρος μανιταριών από τη Δίρφη τυλίγεται σε αφράτη και καθόλου λαδερή πίτα και συνοδεύεται από ελαφριά σαλάτα λάχανο-­καρότο. Ούτε που καταλαβαίνεις ότι το κρέας απουσιάζει.

...το σπιτικό τσουρέκι

Αιθέριο τσουρέκι αρτυμένο με φινετσάτο σιρόπι, από πάνω ελαφριά κρέμα από ταχίνι, όλο γεύση, και παγωτό ελληνικού καφέ, τριγύρω τραγανά καρύδια και αμύγδαλα. Ένα γλυκό μπουκιά και συχώριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".