To brunch-εμπειρία του «Four Seasons» ξεκινά

Στην αρένα του brunch ρίχνεται με τους δικούς του όρους το λαμπερό «Four Seasons» από την Κυριακή 17/11. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

To brunch-εμπειρία του «Four Seasons» ξεκινά

Στην αρένα του brunch ρίχνεται με τους δικούς του όρους το λαμπερό «Four Seasons» από αυτήν την Κυριακή 17/11. Είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω λίγες ημέρες νωρίτερα, στο πλαίσιο μιας soft πρεμιέρας, και μπορώ να σας εκμυστηρευτώ πως πρόκειται για ένα brunch-εμπειρία. Ήδη από το έμπα στο εστιατόριο «Mercato» του συγκροτήματος σε υποδέχεται ένας υπέροχος και πολύ κομψά στημένος μπουφές, με ατελείωτες γλυκές και αλμυρές επιλογές: φίνα Paris-brest κι εκλέρ, ανάλαφρα τιραμισού και banana toffee σε ποτηράκια, όλων των ειδών τα ταρτάκια, τα cookies, τα muffins και τα φρεσκοψημένα κρουασάν και πίσω τους αχνιστές φοκάτσιες, φανταστικά αλλαντικά, περίεργα ψωμιά, όστρακα και θαλασσινά, όπως κι ένας ασυναγώνιστος σολομός με παντζάρι που φτιάχνουν οι ίδιοι.

To brunch-εμπειρία του «Four Seasons» ξεκινά - εικόνα 1

Με το που κάθεσαι στο τραπέζι σού έρχεται μια ωραιότατη πίτσα με καλά αλλαντικά κι ένας φινετσάτος πουρές πατάτας σε ποτήρι, που μέσα του ανακαλύπτεις αβγό ποσέ και βαθιά comfort νοστιμιά. Από κει και πέρα, η τιμή των € 65 κατ’ άτομο περιλαμβάνει ακόμη ένα κυρίως πιάτο από τον ειδικό κατάλογο του brunch, που αριθμεί επτά επιλογές. Ανάμεσά τους πολύ νόστιμα eggs benedict με παλαιωμένο αβγοτάραχο, ζουμερά μοσχαρίσια φιλετίνια με αβγά μάτια, που έρχονται στο τηγάνι με gravy sauce κι ένα μπουκιά και συχώριο χοιρινό, με τραγανή πετσούλα που στροβιλίζεται στη rotisserie του εστιατορίου.

To brunch-εμπειρία του «Four Seasons» ξεκινά - εικόνα 2

Τα υψηλού επιπέδου κοκτέιλ που ετοιμάζει η μπάρα ειδικά για την περίσταση, όπως και οι πολύ ταιριαστές μουσικές που επιλέγει ο DJ, δίνοντας ευχάριστο παλμό στον πολύ κομψό χώρο του εστιατορίου, είναι ακόμη κάποια από τα συν της εμπειρίας, την οποία αξίζει να ζήσετε – ειδικά με τις γιορτές στον ορίζοντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.