«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα

Αποκλειστικά menu degustation σερβίρει φέτος το «speakeasy» εστιατόριο που κρύβεται κάτω από το «Frater & Soror» στο Παγκράτι.

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα

Αποκλειστικά menu degustation σερβίρει φέτος το «speakeasy» εστιατόριο που κρύβεται κάτω από το «Frater & Soror» στο Παγκράτι.

Ο χώρος

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα - εικόνα 1

Περί τα 20 άτομα χωρούν στα λίγα τραπέζια με τις πολύ αναπαυτικές καρέκλες που στρώνονται στο υπόγειο του «Frater & Soror» στο Παγκράτι. Speakeasy ατμόσφαιρα, λευκό πλακάκι και σκούρο ανθρακί χρώμα στους τοίχους, ψαροκόκαλο στο πάτωμα, ένα σετ από παλιές καρέκλες σινεμά σε μια μεριά, ένα μικρό βουνό από κομμένα ξύλα στην άλλη. Μονάχα η τζαμαρία σε χωρίζει από τη δράση στην ανοικτή κουζίνα, δημιουργώντας σου την αίσθηση ότι παρατηρείς βουβή καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Ο σεφ

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα - εικόνα 2

Με χρυσοσκουφάτα διαπιστευτήρια από το «Daios Cove» της Ελούντας, ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος προκρίνει εδώ μια ιδιαίτερη μαγειρική προσέγγιση που συνδυάζει το… αρχέγονο ψήσιμο στη φωτιά με τις ζυμώσεις και τις πιο μοντέρνες τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι μια γοητευτικά ιδιότυπη κουζίνα, fine, αισθαντική και comfort.

Το μενού

Αν και στην περσινή παρθενική χρονιά του μαγαζιού μπορούσες να παραγγείλεις a la carte, από φέτος υπάρχει αποκλειστικά menu degustation που αποτελείται από επτά πιάτα, με επιλογή ανάμεσα σε δύο κυρίως προτάσεις, και κοστίζει € 65. Προσεχώς μάλιστα θα υπάρχει και επιλογή για χορτοφάγους. Το προαιρετικό wine pairing (€ 25) γίνεται αποκλειστικά με φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά.

Ξεχωρίσαμε...

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα - εικόνα 3

... την raw καραβίδα σε τραγανό contrast με σαλάμι Δράμας (φωτό), τα τρυφερά φιλετίνια κουνουπιδιού με γλυκανισάτα καρότα κονφί και φανταστική κρέμα από ανθότυρο, καθώς και την καπνιστή στηθοπλευρά που σερβίρεται με εξαιρετικό σιταρότο και άπαιχτο κουλί από μαϊντανό και αντσούγια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".