«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα

Αποκλειστικά menu degustation σερβίρει φέτος το «speakeasy» εστιατόριο που κρύβεται κάτω από το «Frater & Soror» στο Παγκράτι.

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα

Αποκλειστικά menu degustation σερβίρει φέτος το «speakeasy» εστιατόριο που κρύβεται κάτω από το «Frater & Soror» στο Παγκράτι.

Ο χώρος

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα - εικόνα 1

Περί τα 20 άτομα χωρούν στα λίγα τραπέζια με τις πολύ αναπαυτικές καρέκλες που στρώνονται στο υπόγειο του «Frater & Soror» στο Παγκράτι. Speakeasy ατμόσφαιρα, λευκό πλακάκι και σκούρο ανθρακί χρώμα στους τοίχους, ψαροκόκαλο στο πάτωμα, ένα σετ από παλιές καρέκλες σινεμά σε μια μεριά, ένα μικρό βουνό από κομμένα ξύλα στην άλλη. Μονάχα η τζαμαρία σε χωρίζει από τη δράση στην ανοικτή κουζίνα, δημιουργώντας σου την αίσθηση ότι παρατηρείς βουβή καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Ο σεφ

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα - εικόνα 2

Με χρυσοσκουφάτα διαπιστευτήρια από το «Daios Cove» της Ελούντας, ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος προκρίνει εδώ μια ιδιαίτερη μαγειρική προσέγγιση που συνδυάζει το… αρχέγονο ψήσιμο στη φωτιά με τις ζυμώσεις και τις πιο μοντέρνες τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι μια γοητευτικά ιδιότυπη κουζίνα, fine, αισθαντική και comfort.

Το μενού

Αν και στην περσινή παρθενική χρονιά του μαγαζιού μπορούσες να παραγγείλεις a la carte, από φέτος υπάρχει αποκλειστικά menu degustation που αποτελείται από επτά πιάτα, με επιλογή ανάμεσα σε δύο κυρίως προτάσεις, και κοστίζει € 65. Προσεχώς μάλιστα θα υπάρχει και επιλογή για χορτοφάγους. Το προαιρετικό wine pairing (€ 25) γίνεται αποκλειστικά με φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά.

Ξεχωρίσαμε...

«Φ Β Κ»: Στα υπόγεια είναι η θέα - εικόνα 3

... την raw καραβίδα σε τραγανό contrast με σαλάμι Δράμας (φωτό), τα τρυφερά φιλετίνια κουνουπιδιού με γλυκανισάτα καρότα κονφί και φανταστική κρέμα από ανθότυρο, καθώς και την καπνιστή στηθοπλευρά που σερβίρεται με εξαιρετικό σιταρότο και άπαιχτο κουλί από μαϊντανό και αντσούγια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.