To Umami Festival Thessaly επιστρέφει στη Λάρισα

Πιστό στο διετές ραντεβού του, το premium φεστιβάλ  έρχεται στις 16 και 17 Νοεμβρίου στο «Divani Palace» για ένα σπέσιαλ διήμερο αφιερωμένο στο κρασί και τη γαστρονομία.

To Umami Festival Thessaly επιστρέφει στη Λάρισα

Πιστό στο διετές ραντεβού του με τη Θεσσαλία, το premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας της TUEvents έρχεται στις 16 και 17 Νοεμβρίου στο «Divani Palace» της Λάρισας. Το κρασί και τα αποστάγματα, τα εκλεκτά προϊόντα αλλά και τα ξεχωριστά masterclasses έχουν σταθερά τον πρώτο λόγο και στο φετινό Umami Festival Thessaly που απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες της εστίασης όσο και στο οινόφιλο κοινό και τους λάτρεις της γαστρονομίας.

Η καρδιά του φεστιβάλ θα χτυπά στους χώρους της έκθεσης όπου το παρών θα δώσουν σημαντικά ελληνικά οινοποιεία με εκατοντάδες ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων αλλά και παραγωγοί εκλεκτών προϊόντων, ενώ εξίσου ενδιαφέρουσες είναι και οι παράλληλες δράσεις. Το Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου με κρεατικά στη φωτιά σε εκδοχή street food, σημαντικοί εκπρόσωποι από τους χώρους του κρασιού και της γαστρονομίας θα παρουσιάσουν ενδιαφέροντα masterclasses, ενώ στους ρυθμούς του Umami Festival Thessaly συντονίζονται ακόμα επιλεγμένα σημεία εστίασης, winebars, κάβες και εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας δημιουργώντας συνθήκες μιας πραγματικής γευστικής και οινικής γιορτής.

To Umami Festival Thessaly επιστρέφει στη Λάρισα - εικόνα 1

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
20.30 : «Δείπνο Παραγωγών» στο εστιατόριο «Φρούριο» – (μόνο με πρόσκληση)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Σάββατο 16 Νοεμβρίου
13.00 - 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
13.00 - 21.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
18.30 - 20.00 : Tasting session: Meat & Fire experience με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Κυριακή 17 Νοεμβρίου
13.00 - 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
13.00 - 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
18.00 - 19.30: Μasterclass: Ελληνικό & διεθνές κρασί…παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος Λούκας)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

i Τιμή εισόδου από 8€, προπωλήσεις early bird σε συνεργαζόμενα σημεία | Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.tuevents.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.