Four hands στο «Four Seasons»

Δύο σπέσιαλ βραδιές «μαγειρικής συμμαχίας» έχει στα σκαριά το «Four Seasons» της Αθήνας.

Four hands στο «Four Seasons»

Δύο σπέσιαλ βραδιές «μαγειρικής συμμαχίας» έχει στα σκαριά το «Four Seasons» της Αθήνας. Ο ταλαντούχος σεφ του ιταλικού εστιατορίου του πολυτελούς συγκροτήματος «Mercato» Roberto Cannata προσκαλεί τον Filippo Fiorentini από το μισελενάτο «Il Palagio» του αδελφού «Four Seasons» της Φλωρεντίας, με σκοπό να δημιουργήσουν από κοινού ένα μενού-φόρος τιμής στη μοντέρνα ιταλική γαστρονομία. Το ειδικό αυτό μενού συνενώνει στα πέντε στάδια του σπεσιαλιτέ με τη σφραγίδα των δύο εστιατορίων, σαν τις καραβίδες με κουνουπίδι και τα χτένια με λευκή τρούφα, και θα σερβιριστεί στους χώρους του πανέμορφου «Mercato» στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Το κόστος είναι € 120 κατ’άτομο ( € 150 με premium wine pairing) και οι κρατήσεις απαραίτητες.

Δείτε αναλυτικά το μενού της βραδιάς

Καραβίδες
Κουνουπίδι, φουντούκι, βανίλια
(Il Palagio)

Xτένια
Λαρδί, ρεβύθια, δενδρολίβανο, λευκή τρούφα
(Mercato)

Χειροποίητα ζυμαρικά Cavatelli
Cacio e pepe, μαριναρισμένες γαρίδες, baby καλαμάρι
(Il Palagio)

Αρνί
Αγκινάρα Ιερουσαλήμ, βατόμουρα, σος Dolce Forte
(Il Palagio)

Πράσινο μήλο
Εστραγκόν, λέμονγκρας και φράουλες, σορμπέ φράουλα
(Mercato)

i Κρατήσεις: 2108901000

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.