2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi» και «Ουζερί του Λάκη» στρώνουν νόστιμα τραπέζια την 28η Οκτωβρίου.

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi»

Ανανεωμένο υποδέχτηκε τη νέα σεζόν το όμορφο και ζεστό εστιατόριο «Chefi», που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο κατάλογος φανερώνει διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a twist, κάτι που φαίνεται ήδη από τα ορεκτικά, που περιλαμβάνουν από το διαχρονικό ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας μέχρι μανιτάρια σχάρας σε έναν ανατρεπτικό συνδυασμό με φάβα και κατσικίσιο τυρί. Η συνέχεια μπορεί να γραφτεί με εκλεκτά κρεατικά, όπως το χορινό iberico με πατάτες γκρατινέ, spicy μαγιονέζα και σος γλυκού κρασιού ή κάποια pasta, ενώ το γλυκό φινάλε αξίζει να έχει τη γεύση ενός τιραμισού με παγωτό καραμέλα ενός τσιζκέικ με φράουλα και μπισκότο αμυγδάλου. Αν μάλιστα ανήκετε σε όσους δεν εκδράμουν από την πόλη για το τριήμερο, σημειώστε ότι το «Chefi» θα ανοίξει ανήμερα της 28ης και το μεσημέρι.

«Ουζερί του Λάκη»

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση - εικόνα 1

Όλο αυτό το μακρύ σαββατοκύριακο το ψαγμένο στέκι στην πλατεία Βικτωρίας μας περιμένει με καινούργιες και κλασικές ψαρονοστιμιές, όπως πάντα με σεβασμό στην εποχή και τα υλικά της: σαλάτα του Λάκη με καραμελωμένα σύκα από την Καλαμάτα, κοκκινιστή σουπιά με τραχανά από το Δίστομο, γαρίδες με κίτρο, γαύρος σοφρίτο, λαζάνια με ρέγκα, αχνιστό σαλάχι. Στο πλάι μπορούμε να βάλουμε κάποια από τα ιδιαίτερα τυριά τους που φέρνουν από τη Σέριφο, τη Νάξο και την Κρήτη, χωρίς να λείπει μια εντυπωσιακή συλλογή από περίπου 100 εμφιαλωμένα τσίπουρα και αποστάγματα. Δεν ξεχνάμε πως η φρέσκια ψαριά που αριβάρει καθημερινά στο μαγαζί ανεβαίνει κατευθείαν στο facebook προσφέροντας μας τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουμε το ψάρι της αρεσκείας μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".