2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi» και «Ουζερί του Λάκη» στρώνουν νόστιμα τραπέζια την 28η Οκτωβρίου.

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi»

Ανανεωμένο υποδέχτηκε τη νέα σεζόν το όμορφο και ζεστό εστιατόριο «Chefi», που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο κατάλογος φανερώνει διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a twist, κάτι που φαίνεται ήδη από τα ορεκτικά, που περιλαμβάνουν από το διαχρονικό ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας μέχρι μανιτάρια σχάρας σε έναν ανατρεπτικό συνδυασμό με φάβα και κατσικίσιο τυρί. Η συνέχεια μπορεί να γραφτεί με εκλεκτά κρεατικά, όπως το χορινό iberico με πατάτες γκρατινέ, spicy μαγιονέζα και σος γλυκού κρασιού ή κάποια pasta, ενώ το γλυκό φινάλε αξίζει να έχει τη γεύση ενός τιραμισού με παγωτό καραμέλα ενός τσιζκέικ με φράουλα και μπισκότο αμυγδάλου. Αν μάλιστα ανήκετε σε όσους δεν εκδράμουν από την πόλη για το τριήμερο, σημειώστε ότι το «Chefi» θα ανοίξει ανήμερα της 28ης και το μεσημέρι.

«Ουζερί του Λάκη»

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση - εικόνα 1

Όλο αυτό το μακρύ σαββατοκύριακο το ψαγμένο στέκι στην πλατεία Βικτωρίας μας περιμένει με καινούργιες και κλασικές ψαρονοστιμιές, όπως πάντα με σεβασμό στην εποχή και τα υλικά της: σαλάτα του Λάκη με καραμελωμένα σύκα από την Καλαμάτα, κοκκινιστή σουπιά με τραχανά από το Δίστομο, γαρίδες με κίτρο, γαύρος σοφρίτο, λαζάνια με ρέγκα, αχνιστό σαλάχι. Στο πλάι μπορούμε να βάλουμε κάποια από τα ιδιαίτερα τυριά τους που φέρνουν από τη Σέριφο, τη Νάξο και την Κρήτη, χωρίς να λείπει μια εντυπωσιακή συλλογή από περίπου 100 εμφιαλωμένα τσίπουρα και αποστάγματα. Δεν ξεχνάμε πως η φρέσκια ψαριά που αριβάρει καθημερινά στο μαγαζί ανεβαίνει κατευθείαν στο facebook προσφέροντας μας τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουμε το ψάρι της αρεσκείας μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.