Shrimp & more στο «GB Roof Garden»

Τα ειδικά θεματικά μενού επανέρχονται από καιρού εις καιρόν στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» και σε αυτό που ξεκίνησε μόλις να σερβίρεται η γαρίδα έχει την τιμητική της.

Shrimp & more στο «GB Roof Garden»

Τα ειδικά θεματικά μενού επανέρχονται από καιρού εις καιρόν στο πανέμορφο roof garden του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» και σε αυτό που ξεκίνησε μόλις να σερβίρεται η γαρίδα έχει την τιμητική της.

Ο chef de cuisine του εστιατορίου Δημήτρης Μπούτσαλης κυκλώνει δημιουργικά το ευγενές θαλασσινό και το προτείνει μαγειρεμένο σε πέντε διαφορετικές εκδοχές: καρπάτσιο μαριναρισμένο σε χαμομήλι και λεμόνι με τσιπς λαχανικών, τεμπούρα με σαλάτα παντζάρι, ζεστή μαγιονέζα με μανταρίνι αλλά και πέστο από σταμναγκάθι και φέτα, στη σχάρα με σιγομαγειρεμένες αγκινάρες φρικασέ, κάστανα, χόρτα και μυρωδικά, ως γέμιση σε ένα τορτέλι που έρχεται συνοδεία μιας σούπας από κολοκύθι και κάστανο, αρωματισμένης με σπόρους κακάο και τρούφα, καθώς και σε δύο υφές (καρπάτσιο και ψητή) για να γαρνίρει τα σπιτικά ταλιολίνι με αβγοτάραχο και κουμκουάτ.

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.