Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία»

Η νέα άφιξη στην Πλατεία Περιστερίου είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο που μοσχομυρίζει κομψή ψαροφαγία, βασισμένη στην εξαιρετική πρώτη ύλη, με διαπιστευτήρια άκρως ελληνικά.

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία»

Οχι ακριβώς το πιο προφανές σημείο για καλό ψάρι το Περιστέρι, θα έλεγε κάποιος, όμως με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα στην κουζίνα και με το πάθος του για καλά ελληνικά προϊόντα ως βασική συνιστώσα του μενού, ο «Αστερίας» έρχεται να ενισχύσει τη θαλασσινή φαρέτρα της περιοχής, και μάλιστα με αξιώσεις. Η σάλα, φωτεινή και άνετη, αποπνέει φρεσκάδα και τσαχπινιά με τα όμορφα, θαλασσινών εμπνεύσεων πλακάκια και το κομψό μπαρ της και, μολονότι θα ωφελούνταν από ένα touch επιπλέον θέρμης στη διακόσμηση, είναι αρκετά αφαιρετική ώστε να κατευθύνει το ενδιαφέρον εκεί που μετράει: στο μενού. Εκεί ο Γιάννης Στανίτσας έχει συνθέσει μια κάρτα ικανή να καλύψει όλες τις ορέξεις των θαμώνων, από τις περιστασιακές λιγούρες του περαστικού που μύρισε ουζάκι και ιώδιο μέχρι τον ψαροφάγο με απαιτήσεις, όχι μόνο σε γεύσεις αλλά και σε εμπνεύσεις.

Δυνατή τεχνική κι εξαιρετική πρώτη ύλη συναντιούνται σε πιάτα όπως η αεράτη τριλογία ταραμά (αυτός με γαρίδα και zest λεμονιού κερδίζει σε ζωηράδα τον ντελικάτο λευκό και το μαύρο από μελάνι σουπιάς, όμορφα παντρεμένο με τη γλυκάδα του αβγοτάραχου Μεσολογγίου) ή το καρπάτσιο από κέφαλο Αιτωλικού, που δένει διασκεδαστικά τη φρεσκάδα του ψαριού με τη σπιρτάδα της σος περγαμόντου και την τραγανή ιωδιούχα έκρηξη που φέρνει το φύκι από τη Βοϊδοκοιλιά.

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία» - εικόνα 1

Ο παστουρμάς μπακαλιάρου, που παρασκευάζεται από τους ίδιους, είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερο γευστικό βάρος για μερακλίδικους ουρανίσκους, ενώ τα γιουβαρλάκια γαρίδας, με την ωραία, στακάτη υφή στο δάγκωμα, αγκαλιάζουν τις αισθήσεις με μυρωδάτη σπιτίσια θαλπωρή – εδώ λίγο κράτημα στον άνηθο ίσως βοηθούσε το θαλασσινό να αποκαλύψει περισσότερο την έντασή του.

Ευρύτατη λίστα κρασιών με προσεγμένες επιλογές κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και ψαγμένη κάρτα παλαιωμένων και μη αποσταγμάτων ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψης, η οποία διευκολύνεται από ιδιωτικό στεγασμένο πάρκινγκ.

Δοκιμάστε άφοβα

Αστεράτη ψαροφαγία στον «Αστερία» - εικόνα 2

Λαβράκι ταρτάρ

Μαριναρισμένο με γάρο, την ελληνική fish sauce όπως σημειώνει το μενού, αυτό το... ψαρωτικό πιάτο ενθουσιάζει με τη δροσερή, φρουτένια νοστιμάδα που αναδεικνύει τη ζωηρή και γευστική μπουκιά του πρωταγωνιστή του.

Πανδαισία σαλατικών με καπνιστό χέλι

Πανδαισία όνομα και πράγμα, γεμίζει το στόμα φρεσκάδα με την πλούσια ποσότητα από ελληνικές φύτρες, ενώ το τρυφερό χέλι Μεσολογγίου γειώνει όμορφα την μπουκιά, αγκαλιασμένη με τη γλυκιά σπιρτάδα της βινεγκρέτ φραγκοστάφυλου και παντζαριού.

Ροφός με ξινό τραχανά

Πιάτο γεμάτο γεύσεις με διάρκεια και βάθος, είναι ιδανικό για χειμωνιάτικα απόβραδα, έτσι που σκεπάζει με τη θέρμη του τον ουρανίσκο, συνδυάζοντας εξαιρετικό ψήσιμο στο ψάρι με ανακουφιστική μαμαδίστικη θαλπωρή στον τραχανά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.