Το «Χάι Λάιφ» ξαναζωντανεύει στον Πειραιά

Το κλασικό πειραιώτικο στέκι στην Πλατεία Δημαρχείου, επανασυστήνεται σε λίγες ημέρες ως αστικό μεζεδοπωλείο με τον Νίκο Φωτιάδη στο τιμόνι της κουζίνας.

Το «Χάι Λάιφ» ξαναζωντανεύει στον Πειραιά

Το κλασικό πειραιώτικο στέκι στην Πλατεία Δημαρχείου επανασυστήνεται σε λίγες ημέρες ως αστικό μεζεδοπωλείο. Ο χώρος ανακαινίστηκε σε ανάλογα ρετρό ύφος, με μωσαϊκό στο πάτωμα, ένα παλιό ψυγείο-βιτρίνα, ένα τζουκ μποξ αλλά και σιφονιέρες στο πατάρι να δίνουν τον τόνο, ενώ τα ηνία της κουζίνας κρατάει ο έμπειρος σεφ Νίκος Φωτιάδης. Κάποια πιάτα, όπως τα τηγανητά συκωτάκια πουλιών, θα αποτίνουν φόρο τιμής στο παλιό μενού του μαγαζιού, η πρόταση όμως διανθίζεται με ακόμη πολλούς ενδιαφέροντες μεζέδες και μικρά πιάτα της στεριάς και της θάλασσας. Ανοιχτό πιτάκι με συκωτάκια και κουκουνάρι, σαγανοτύρι αιγοπρόβειο με κυδωνόπαστο Θεσσαλονίκης, γίγαντες στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο και κόκκινη πιπεριά, καλαμάρι τηγανητό με καλαμποκάλευρο και μαγιονέζα ψητού σκόρδου, κοκορέτσι με θράψαλο και συκώτι ψαριού αλλά και βουβαλίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί είναι κάποιες από τις προτάσεις που δίνουν το στίγμα, μαζί με παστά και μαρινάτα που θα παρασκευάζουν οι ίδιοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.