«Κεντρικόν» ξανά στην Κολοκοτρώνη

Περίπου ένα χρόνο έμεινε κλειστό το ιστορικό στέκι στη στοά της Κολοκοτρώνη, ωστόσο μόλις άνοιξε ξανά τις πόρτες του ανακαινισμένο εκ βάθρων.

«Κεντρικόν» ξανά στην Κολοκοτρώνη

Περίπου ένα χρόνο έμεινε κλειστό το ιστορικό στέκι στη στοά της Κολοκοτρώνη, ωστόσο μόλις άνοιξε ξανά τις πόρτες του ανακαινισμένο εκ βάθρων. Υπόλευκες ταπετσαρίες και κάποια από τα παλιά κάδρα του μαγαζιού στους τοίχους, πεντελικό μάρμαρο στην μπάρα όπου μπορείς να καθίσεις και για φαγητό, μωσαϊκό και ξύλο στο πάτωμα δημιουργούν ένα σκηνικό μοντερνιτέ με σεβασμό στην ιστορία του χώρου. Με αντίστοιχη διάθεση ο σεφ Άρης Τσανακλίδης (φωτό) βάζει τη δική του πινελιά σε ορισμένα κλασικά αθηναϊκά πιάτα, τα οποία θα σερβίρονται το μεσημέρι, όπως κοτόπουλο μιλανέζε, ντολμάδες και γιουβαρλάκια, ενώ για τη συνέχεια το μενού εστιάζει στις μεσογειακές γεύσεις, στο κρέας και το ψάρι. Η δράση θα ξεκινά νωρίς το πρωί με πρωινό και brunch στα τραπεζάκια της στοάς και θα συνεχίζεται μέχρις αργά για φαγητό και ποτό. Όσο για τις σάλες του πάνω ορόφου, αυτές θα διατίθενται σύντομα για πριβέ εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.