Φθινόπωρο στο «Da Bruno»

To ατμοσφαιρικό ιταλιάνικο στέκι του Παλαιού Φαλήρου μας ταξιδεύει γευστικά στην Μπότα, με τη ζεστασιά μιας αυθεντικής τρατορίας αλλά και το βλέμμα στραμμένο στις μοντέρνες τάσεις.

Φθινόπωρο στο «Da Bruno»

Εδώ και τριάντα χρόνια το ατμοσφαιρικό ιταλιάνικο στέκι του Παλαιού Φαλήρου μας ταξιδεύει γευστικά στην Μπότα, με όλη τη ζεστασιά μιας αυθεντικής τρατορίας αλλά και το βλέμμα στραμμένο στις μοντέρνες τάσεις. Η εποχική αντίληψη στη μαγειρική φέρνει κάθε τόσο στο προσκήνιο υλικά και γεύσεις όπως η παρμεζάνα, που έχει παραδοσιακά την τιμητική της κάθε φθινόπωρο. Πιάτο-σταρ είναι λοιπόν και πάλι η υπέροχη σπαγγετάδα, το μαγείρεμα της οποίας ολοκληρώνεται πάντα στο τραπέζι, και δη μέσα σε κεφάλι βιολογικής παρμεζάνας 30 μηνών, κερδίζοντας έτσι όλα τα αρώματα και την ουσία του εμβληματικού ιταλικού τυριού.

Να σας πούμε ακόμη για μια πολύ ιδιαίτερη πίτσα με μαύρο ζυμάρι, η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και λίγο καιρό κι έρχεται γαρνιρισμένη με ντοματίνια, πεκορίνο, καλαμάρι και μύδια, αλλά και για τις ξεχωριστές vegan γεύσεις, όπως το μπιφτέκι από κινόα με πουρέ μελιτζάνας και ψητή γλυκοπατάτα, που όλο και πληθαίνουν. Σημειώστε ακόμη ότι το αδελφό cocktail bar «Villa Grigio 46», που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, ξεκίνησε μόλις να σερβίρει ένα πλούσιο πρωινό με πέντε διαφορετικά πιάτα καθημερινά, από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
07/11/2025

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.