Η Ειρήνη Γιωργιουδιού στον τελικό του European Young Chef

Η νεαρή σεφ εντυπωσίασε με το πιάτο της «12 Elements» παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού που θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες στη Ρόδο.

Η Ειρήνη Γιωργιουδιού στον τελικό του European Young Chef

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την εντυπωσιακή αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη τη Ρόδο, κάτι που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και ως μέλος της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες για τον φετινό τελικό του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού European Young Chef. Νεαροί και νεαρές σεφ που εργάζονται κατά κύριο λόγο στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού παρουσίασαν μπροστά μας τις προτάσεις τους, οι οποίες φανέρωναν στην πλειοψηφία τους τη διάθεση να φωτίσουν τις γεύσεις, τα υλικά και τις παραδόσεις της Ρόδου με σύγχρονο αέρα.

Εκείνη που μας κέρδισε παμψηφεί ήταν η Ειρήνη Γιωργιουδιού (ξεν. «Esperos Village») με το πιάτο της «12 Elements»: σφυρίδα με μπάμιες, ζαφορά, ξηρομυζήθρα και ακόμα 8 υλικά, ένα δηλαδή από κάθε νησί των Δωδεκανήσων, σερβιρισμένα σε ένα πολύ κομψό και ανάλαφρο ναπολεόν που φέρνει την παράδοση σε τετ α τετ με τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη. Με αυτό το πιάτο η νεαρή σεφ θα διαγωνιστεί στην τελική φάση του διαγωνισμού European Young Chef που φέτος θα διοργανωθεί στη Ρόδο στις 23 και 24 Οκτωβρίου, μια από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις στα πλαίσια της πολύ σημαντικής διάκρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Η Ειρήνη Γιωργιουδιού στον τελικό του European Young Chef - εικόνα 1
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής (Βαλσάμης Δουκάκης, συντάκτης γεύσης στο περιοδικό «Αθηνόραμα», Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - σεφ και Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, και οι σεφ και μέλη της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος και Παναγιώτης Παρατσώκας) με τη νικήτρια Ειρήνη Γιωργιουδιού στους χώρους του «Rodos Palace» που φιλοξένησε τον διαγωνισμό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.