Η Ειρήνη Γιωργιουδιού στον τελικό του European Young Chef

Η νεαρή σεφ εντυπωσίασε με το πιάτο της «12 Elements» παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού που θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες στη Ρόδο.

Η Ειρήνη Γιωργιουδιού στον τελικό του European Young Chef

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την εντυπωσιακή αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη τη Ρόδο, κάτι που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και ως μέλος της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες για τον φετινό τελικό του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού European Young Chef. Νεαροί και νεαρές σεφ που εργάζονται κατά κύριο λόγο στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού παρουσίασαν μπροστά μας τις προτάσεις τους, οι οποίες φανέρωναν στην πλειοψηφία τους τη διάθεση να φωτίσουν τις γεύσεις, τα υλικά και τις παραδόσεις της Ρόδου με σύγχρονο αέρα.

Εκείνη που μας κέρδισε παμψηφεί ήταν η Ειρήνη Γιωργιουδιού (ξεν. «Esperos Village») με το πιάτο της «12 Elements»: σφυρίδα με μπάμιες, ζαφορά, ξηρομυζήθρα και ακόμα 8 υλικά, ένα δηλαδή από κάθε νησί των Δωδεκανήσων, σερβιρισμένα σε ένα πολύ κομψό και ανάλαφρο ναπολεόν που φέρνει την παράδοση σε τετ α τετ με τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη. Με αυτό το πιάτο η νεαρή σεφ θα διαγωνιστεί στην τελική φάση του διαγωνισμού European Young Chef που φέτος θα διοργανωθεί στη Ρόδο στις 23 και 24 Οκτωβρίου, μια από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις στα πλαίσια της πολύ σημαντικής διάκρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Η Ειρήνη Γιωργιουδιού στον τελικό του European Young Chef - εικόνα 1
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής (Βαλσάμης Δουκάκης, συντάκτης γεύσης στο περιοδικό «Αθηνόραμα», Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - σεφ και Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, και οι σεφ και μέλη της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος και Παναγιώτης Παρατσώκας) με τη νικήτρια Ειρήνη Γιωργιουδιού στους χώρους του «Rodos Palace» που φιλοξένησε τον διαγωνισμό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".