Το «Sorriso» χαμογελάει ιταλικά

Πρεμιέρα με χαμόγελο, όπως μαρτυρά και το όνομά του, έκανε μόλις το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο που πήρε τη θέση του «DeCounti» επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Το «Sorriso» χαμογελάει ιταλικά

Πρεμιέρα με χαμόγελο, όπως μαρτυρά και το όνομά του, έκανε μόλις το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο «Sorriso» που πήρε τη θέση του «DeCounti» επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Ο χώρος ανανεώθηκε αισθητά με νέες ταπετσαρίες και καθρέφτες κι έγινε πιο ανάλαφρος στη γενικότερη φιλοσοφία του, ενώ το μενού του Ανδρέα Μούτσα γράφει ένα ενδιαφέρον σενάριο αλά ιταλικά με κλασικά και πιο ιδιαίτερα ορεκτικά, ωραίες προτάσεις στα ζυμαρικά - ραβιόλι με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και πεκορίνο, φετουτσίνι με σάλτα και ταρτάρ γαρίδας και μοτσαρέλα – και μια μπιστέκα φιορεντίνα ή μια κοτολέτα μιλανέζε για όσους αγαπούν το κρέας. Από την ανοιχτή κουζίνα χαζεύεις τον pizzaiolo εν δράσει – η La Reina για παράδειγμα έρχεται με κρέμα τρούφας, πατάτες baby και ολόκληρο αυγό στην κορυφή της-, ενώ μπορείς να κάτσεις και στην άνετη μπάρα για χαλαρό τσιμπολόγημα παρέα με κάποιο κρασί της λίστας που συγκεντρώνει ελληνικές και ιταλικές ετικέτες. Παρασκευή και Σάββατο τις μουσικές βάζει DJ, ενώ ο παρκαδόρος είναι μια κάποια λύση σε περίπτωση που το πάρκινγκ γίνει δύσκολο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.