«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι

Τραπέζια στη Μηλιώνη και εντός σουβλάκια που φτιάχνονται καθημερινά επιτόπου και ψήνονται με μαεστρία στη θράκα.

«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι

Είχα ακούσει από διάφορες μεριές ότι γίνεται χαμός στο Ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι και το επιβεβαίωσα το βράδυ που το επισκέφτηκα. Τα τραπέζια που βγάζουν στον πεζόδρομο της Μηλιώνη γεμίζουν και αδειάζουν διαρκώς από ένα mixed κοινό που περιλαμβάνει από οικογένειες και καλοντυμένους business people μέχρι παλιούς Κολωνακιώτες, την ίδια στιγμή που οι θράκες εντός ψήνουν αδιάκοπα σουβλάκια όλων των ειδών πλάι στις βιτρίνες με τα εκλεκτά κρεατικά τους (ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πυρήνας του χώρου είναι το κρεοπωλείο της φάρμας που συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του).

«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Ο κατάλογος μια σταλιά, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όλα τα σουβλάκια τους που φτιάχνονται καθημερινά επιτόπου και ψήνονται αριστοτεχνικά: πρώτο και καλύτερο εκείνο από black angus, ζουμερά και πεντανόστιμά τόσο εκείνα από μπούτι αλανιάρικου κοτόπουλου όσο και τα χοιρινά. Το σωστό ψήσιμο φάνηκε επίσης στα τριών ειδών μπιφτέκια (200 γρ. έκαστο) που όλα, ακόμα και το συνήθως κακοπαθημένο από γαλοπούλα, βγάζουν ατόφια γεύση κρέατος χωρίς περιττά αρτύματα.

«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι - εικόνα 2

Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα έχει προστεθεί κι ένα burger, μπουκιά και συχώριο, με θηριώδες μπιφτέκι, καλό τσένταρ και ακόμα καλύτερο μπριοσένιο ψωμάκι που αξίζει να ανακαλύψετε. Στη σέντρα παίζουν ακόμα λίγες σαλάτες (καλύτερη εκείνη με τα ντοματίνια και τα ωραία χαρουποπαξίμαδα), πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι και κάποια ντιπς επίσης σπιτικά για να τις βουτήξετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.