Το Περιστέρι βρήκε τον «Αστερία» του

Πολύ κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι φέρνει εδώ και λίγες ημέρες θαλασσινή αύρα το όμορφο ψαρο-εστιατόριο, που έχει στο τιμόνι της κουζίνας τον Γιάννη Στανίτσα.

Το Περιστέρι βρήκε τον «Αστερία» του

Πολύ κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι φέρνει εδώ και λίγες ημέρες θαλασσινή αύρα το όμορφο ψαρο-εστιατόριο, που έχει στο τιμόνι της κουζίνας τον Γιάννη Στανίτσα. Ο ταλαντούχος σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού μοντέρνας θαλασσινής κουζίνας με πρωτότυπες γεύσεις και κάπως έτσι από την ανοικτή κουζίνα (chef de cuisine ο Χρήστος Καρακώστας) καταφτάνουν για αρχή παστουρμάς μπακαλιάρου, γιουβαρλάκια γαρίδας με μολόχα, καυκαλήθρες και σάλτσα μοσχολέμονου αλλά και μια εντυπωσιακή πιατέλα φουλ στα όστρακα και στο ιώδιο.

Το raw bar μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με ξεχωριστά καρπάτσιο και ταρτάρ, όπως για παράδειγμα από κέφαλο και λαβράκι Αιτωλικού, τα οποία συνοδεύονται με μια επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικές σάλτσες και μαρινάδες (από γάρο μέχρι κρέμα παντζαριού με φραγκοστάφυλο), ενώ δεν λείπουν πολλά ακόμα μικρά και μεγάλα πιάτα σαν την πεσκανδρίτσα ποσέ με πουρέ από παστινάκι και σάλτσα αμπελόφυλλο και τη μανέστρα Γιαννιτσών με καραβίδες και αυγοτάραχο του Τρικαλινού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.