Το Περιστέρι βρήκε τον «Αστερία» του

Πολύ κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι φέρνει εδώ και λίγες ημέρες θαλασσινή αύρα το όμορφο ψαρο-εστιατόριο, που έχει στο τιμόνι της κουζίνας τον Γιάννη Στανίτσα.

Το Περιστέρι βρήκε τον «Αστερία» του

Πολύ κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι φέρνει εδώ και λίγες ημέρες θαλασσινή αύρα το όμορφο ψαρο-εστιατόριο, που έχει στο τιμόνι της κουζίνας τον Γιάννη Στανίτσα. Ο ταλαντούχος σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού μοντέρνας θαλασσινής κουζίνας με πρωτότυπες γεύσεις και κάπως έτσι από την ανοικτή κουζίνα (chef de cuisine ο Χρήστος Καρακώστας) καταφτάνουν για αρχή παστουρμάς μπακαλιάρου, γιουβαρλάκια γαρίδας με μολόχα, καυκαλήθρες και σάλτσα μοσχολέμονου αλλά και μια εντυπωσιακή πιατέλα φουλ στα όστρακα και στο ιώδιο.

Το raw bar μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με ξεχωριστά καρπάτσιο και ταρτάρ, όπως για παράδειγμα από κέφαλο και λαβράκι Αιτωλικού, τα οποία συνοδεύονται με μια επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικές σάλτσες και μαρινάδες (από γάρο μέχρι κρέμα παντζαριού με φραγκοστάφυλο), ενώ δεν λείπουν πολλά ακόμα μικρά και μεγάλα πιάτα σαν την πεσκανδρίτσα ποσέ με πουρέ από παστινάκι και σάλτσα αμπελόφυλλο και τη μανέστρα Γιαννιτσών με καραβίδες και αυγοτάραχο του Τρικαλινού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.