Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020

Ο νεαρός Ισπανός σεφ κέρδισε την πολυπόθητη διάκριση στους ημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη και είχαν έντονο άρωμα Ελλάδας.

Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020

Ο ημιτελικός για τον πιο φέρελπι νέο σεφ που θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Μεσογείου και της Ιβηρικής στο μεγάλο τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2020 ολοκληρώθηκε μόλις κι είχε έντονο άρωμα Ελλάδας. Νικητής του ημιτελικού που πραγματοποιήθηκε στις 16/9 στη Βαρκελώνη ανακηρύχθηκε ο Ισπανός Albert Manso, ο οποίος εντυπωσίασε τους κριτές με τη signature δημιουργία του Codorniz & Vino, υπό την καθοδήγηση του μέντορά του Fran Agudo.

Το πρώτο πιάτο, ωστόσο που παρουσιάστηκε στην επιτροπή είχε ελληνική σφραγίδα: Πρόκειται για το «Lent'eels From My Lake» της head chef του «Funky Gourmet» Ερασμίας Μπαλάσκα, η οποία ενσωμάτωσε στο πιάτο της στοιχεία σαν τις φακές και το χέλι κάνοντας αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ελληνικά Μεσολογγίου. Μέντορας της ήταν ασφαλώς η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, ενώ ο Παναγιώτης Τσίκας, chef του εστιατορίου «Σελήνη» είχε υπό την προστασία του τον Σπύρο Κασσελούρη που αποτέλεσε τη δεύτερη γαλανόλευκη συμμετοχή του ημιτελικού. Το πιάτο «Squid Land & Sea» έφερε τη Σαντορίνη στον ημιτελικό, με μια συμβολική δημιουργία-φόρος τιμής στο διάσημο ηφαιστειογενές νησί.

Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020 - εικόνα 1
«Lent'eels From My Lake»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που φέρνει στο προσκήνιο το αύριο της γαστρονομικής σκηνής, απονεμήθηκαν τρία ακόμα ειδικά βραβεία. Το Fine Dining Lovers Community Award με νικητή τον Ισπανό Andrea Ravasio και το signature πιάτο El Domingo Del Campesino, το Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy με νικητή τον Ισπανό Óscar Dayas Rodríguez και το signature πιάτο The Transhumance καθώς και το S.Pellegrino Award for Social Responsibility με νικήτρια την Ισπανίδα Mengxin Zhou και το signature πιάτο The Trout – Schubert. Το επόμενο ραντεβού είναι στο Grand Finale του S.Pellegrino Young Chef 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου στο Μιλάνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.