Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020

Ο νεαρός Ισπανός σεφ κέρδισε την πολυπόθητη διάκριση στους ημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη και είχαν έντονο άρωμα Ελλάδας.

Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020

Ο ημιτελικός για τον πιο φέρελπι νέο σεφ που θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Μεσογείου και της Ιβηρικής στο μεγάλο τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2020 ολοκληρώθηκε μόλις κι είχε έντονο άρωμα Ελλάδας. Νικητής του ημιτελικού που πραγματοποιήθηκε στις 16/9 στη Βαρκελώνη ανακηρύχθηκε ο Ισπανός Albert Manso, ο οποίος εντυπωσίασε τους κριτές με τη signature δημιουργία του Codorniz & Vino, υπό την καθοδήγηση του μέντορά του Fran Agudo.

Το πρώτο πιάτο, ωστόσο που παρουσιάστηκε στην επιτροπή είχε ελληνική σφραγίδα: Πρόκειται για το «Lent'eels From My Lake» της head chef του «Funky Gourmet» Ερασμίας Μπαλάσκα, η οποία ενσωμάτωσε στο πιάτο της στοιχεία σαν τις φακές και το χέλι κάνοντας αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ελληνικά Μεσολογγίου. Μέντορας της ήταν ασφαλώς η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, ενώ ο Παναγιώτης Τσίκας, chef του εστιατορίου «Σελήνη» είχε υπό την προστασία του τον Σπύρο Κασσελούρη που αποτέλεσε τη δεύτερη γαλανόλευκη συμμετοχή του ημιτελικού. Το πιάτο «Squid Land & Sea» έφερε τη Σαντορίνη στον ημιτελικό, με μια συμβολική δημιουργία-φόρος τιμής στο διάσημο ηφαιστειογενές νησί.

Ο Albert Manso στους τελικούς του S.Pellegrino Young Chef 2020 - εικόνα 1
«Lent'eels From My Lake»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που φέρνει στο προσκήνιο το αύριο της γαστρονομικής σκηνής, απονεμήθηκαν τρία ακόμα ειδικά βραβεία. Το Fine Dining Lovers Community Award με νικητή τον Ισπανό Andrea Ravasio και το signature πιάτο El Domingo Del Campesino, το Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy με νικητή τον Ισπανό Óscar Dayas Rodríguez και το signature πιάτο The Transhumance καθώς και το S.Pellegrino Award for Social Responsibility με νικήτρια την Ισπανίδα Mengxin Zhou και το signature πιάτο The Trout – Schubert. Το επόμενο ραντεβού είναι στο Grand Finale του S.Pellegrino Young Chef 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου στο Μιλάνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.