To «Ψάρι» σπαρταράει στον Βοτανικό

Τη δική του οπτική γύρω από τους ευφάνταστους ψαρομεζέδες παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες το όμορφο μεζεδοπωλείο που ξετυλίγει τη δράση του σε ένα οίκημα του Βοτανικού με πολύ άνετη αυλή.

To «Ψάρι» σπαρταράει στον Βοτανικό

Τη δική του οπτική γύρω από τους ευφάνταστους ψαρομεζέδες παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες το όμορφο μεζεδοπωλείο που ξετυλίγει τη δράση του σε ένα οίκημα του Βοτανικού με πολύ άνετη αυλή. Σχεδόν τα πάντα παρασκευάζονται από τους ίδιους, ξεκινώντας για παράδειγμα από τα ορεκτικά όπου οι πολλές και διαφορετικές αλοιφές συγκατοικούν με τον σχεδόν ξεχασμένο γάρο (αρχαίο άρτυμα από ψάρι) ή ένα πατέ ψαριών που σερβίρουν με αραβική πίτα.

Δικά τους είναι και τα περισσότερα αλίπαστα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μύδια ξυδάτα και γαύρο μαρινάτο μέχρι τονολακέρδα, τσιροσαλάτα και γούνα από σκουμπρί, ενώ στις πιο μαγειρευτές προτάσεις υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο λαχματζούν με καπνιστό ψάρι, φιλέτο λαβράκι στο ζυμάρι, σαγανάκια με θαλασσινά αλλά και ψάρι μπουρδέτο κόκκινο ή λευκό με τη συνταγή της Κεφαλονιάς. Θα συνοδεύσετε με αρκετές ετικέτες κρασιού και μια ψαγμένη ποικιλία σε αποστάγματα και μπίρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.