To «Ψάρι» σπαρταράει στον Βοτανικό

Τη δική του οπτική γύρω από τους ευφάνταστους ψαρομεζέδες παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες το όμορφο μεζεδοπωλείο που ξετυλίγει τη δράση του σε ένα οίκημα του Βοτανικού με πολύ άνετη αυλή.

To «Ψάρι» σπαρταράει στον Βοτανικό

Τη δική του οπτική γύρω από τους ευφάνταστους ψαρομεζέδες παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες το όμορφο μεζεδοπωλείο που ξετυλίγει τη δράση του σε ένα οίκημα του Βοτανικού με πολύ άνετη αυλή. Σχεδόν τα πάντα παρασκευάζονται από τους ίδιους, ξεκινώντας για παράδειγμα από τα ορεκτικά όπου οι πολλές και διαφορετικές αλοιφές συγκατοικούν με τον σχεδόν ξεχασμένο γάρο (αρχαίο άρτυμα από ψάρι) ή ένα πατέ ψαριών που σερβίρουν με αραβική πίτα.

Δικά τους είναι και τα περισσότερα αλίπαστα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μύδια ξυδάτα και γαύρο μαρινάτο μέχρι τονολακέρδα, τσιροσαλάτα και γούνα από σκουμπρί, ενώ στις πιο μαγειρευτές προτάσεις υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο λαχματζούν με καπνιστό ψάρι, φιλέτο λαβράκι στο ζυμάρι, σαγανάκια με θαλασσινά αλλά και ψάρι μπουρδέτο κόκκινο ή λευκό με τη συνταγή της Κεφαλονιάς. Θα συνοδεύσετε με αρκετές ετικέτες κρασιού και μια ψαγμένη ποικιλία σε αποστάγματα και μπίρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.