«Mastello»: η επιστροφή

Ύστερα από ένα ακόμα καλοκαίρι στην Άνδρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, το όμορφο ψαρο-εστιατόριο επιστρέφει στην Αργυρούπολη όπου ξεκίνησε πέρυσι την αθηναϊκή του καριέρα.

«Mastello»: η επιστροφή

Ύστερα από ένα ακόμα καλοκαίρι στην Άνδρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, το όμορφο ψαρο-εστιατόριο επιστρέφει στην Αργυρούπολη όπου ξεκίνησε πέρυσι την αθηναϊκή του καριέρα. Από τις 13/9 ανοίγει ξανά την open air αυλή του όπως πάντα με τον ταλαντούχο Γιάννη Στανίτσα στα ηνία της κουζίνας και chef de cuisine τον Μιχάλη Σάτμαρη. Το μοντέρνο θαλασσινό ρεπερτόριο περιλαμβάνει από ταλιάτα τόνου με τσιγαριαστά χόρτα και καρπάτσιο λαβράκι με μους από μαυρομάτικα μέχρι κριθαρότο καραβίδας αλλά και μια πεσκανδρίτσα με ριζότο από μελάνι σουπιάς, πλάι φυσικά στο φρέσκο ψάρι που έρχεται από τις θάλασσες της Εύβοιας και της Άνδρου. Από το αρχοντικό κυκλαδίτικο νησί κρατάει και η αυθεντική συνταγή της φουρτάλιας που φιγουράρει πλέον στο μενού, μαζί με τα εκλεκτά ανδριώτικα τυριά (βολάκι, πετρωτή, κοπανιστή) που σερβίρουν μαριναρισμένα σε καρπούζι και σταφύλι, αλλά και μια ποικιλία από ψαγμένα σπιτικά προϊόντα όπως το άγνωστο τοπικό γλυκό του κουταλιού μπαμπιλόνι, που μπορούμε μάλιστα να προμηθευτούμε για το σπίτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.