Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης.

Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά («By the glass») ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης. Η δράση στον κομψό και άνετο χώρο ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προτάσεις για brunch και συνεχίζεται με γεύσεις που εστιάζουν στα βόρεια της Μπότας με τη σφραγίδα του έμπειρου σεφ Κώστα Τσίγκα.

Στα ορεκτικά τον τόνο δίνουν για παράδειγμα τα μύδια με πικάντικο λουκάνικο από τη Σικελία, φασόλια και φρυγανισμένο ψωμί ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τυρί taleggio, παλαιωμένο ξίδι και ψητό κρεμμύδι, ενώ η συνέχεια γράφεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ζυμαρικά και ριζότι σαν τα νιόκι παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και pesto από κέιλ και αμύγδαλα αλλά και κρέας ή ψάρι.

Και το όνομα αυτού «Cardinale» - εικόνα 1

Οι πίτσες που έρχονται από τον ξυλόφουρνο χωρίζονται όπως συνηθίζει ο σεφ σε λευκές και κόκκινες, ενώ το mozzarella bar ανεβάζει τα ιταλιάνικα βολτ σε συνδυασμό με τις περίπου 80 ετικέτες κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα που αναπαύονται στη γυάλινη walk in κάβα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cardinale

Μητροπόλεως 38, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.