Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park»

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης για τη δημιουργία ενός νέου πολυχώρου πολιτισμού στο Πεδίον του Άρεως.

Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park»

Ακολουθώντας το παράδειγμα του αναψυκτηρίου «Άλσος» που ανακατασκευάστηκε και τους τελευταίους μήνες έχει επανέλθει στην πολιτιστική ζωή της πόλης ως κέντρο ψυχαγωγίας και αναψυχής, το έτερο ιστορικό αναψυκτήριο στο Πεδίον του Άρεως, το θρυλικό «Green Park», μπαίνει σε τροχιά επαναλειτουργίας. Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γιάννη Πούλιου σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο εστίασης –όπως επιλέχθηκαν από τη δημόσια δημοπρασία της Περιφέρειας Αττικής για την αξιοποίηση του ακινήτου–, το κτίριο επί της οδού Μαυροματαίων 22 περνάει σε φάση αποκατάστασης, ξεκινώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Το «Green Park» έχει εγκαταλειφθεί από το 2008, όταν και κατέβασε οριστικά τα ρολά του, αφήνοντας πίσω τις ένδοξες μνήμες του παρελθόντος. Τις δεκαετίες του ’50 και το ’60, το αναψυκτήριο αλλά και η καφετέρια που λειτουργούσε τότε στο κτίριο ήταν από τα πλέον δημοφιλή σημεία αναφοράς των Αθηναίων, παρουσιάζοντας καθημερινά βαριετέ θεάματα σε εκατοντάδες κόσμου, με ονόματα όπως ο Χάρυ Κλυν και ο Κώστας Χατζής. Σε αντίστοιχη ρότα κινείται το σημερινό πλάνο για το «Green Park».

Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park» - εικόνα 1

Φιλοδοξώντας να γεμίσει ξανά ζωή και χαρά το θρυλικό σημείο, ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού βρίσκεται στα σκαριά: στον περιβάλλοντα χώρο (έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων) πρόκειται να λειτουργήσει εστιατόριο και καφέ, ενώ στο εσωτερικό του θα δημιουργηθεί ένα κέντρο διασκέδασης που θα φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά θεάματα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Περικλή Κωνσταντινίδη ανέλαβε την αποκατάσταση του κτιρίου, θέτοντας ως προτεραιότητα να επανέλθει η αρχική εικόνα του «Green Park» με λίγες επιπλέον σύγχρονες λεπτομέρειες.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η επιχειρηματική κίνηση δημιουργεί περισσότερες ελπίδες για ένα διαρκώς ζωντανό Πεδίον του Άρεως. Ο μεγάλος αστικός πνεύμονας της πόλης, που για χρόνια είχε παραμεληθεί, βρίσκει σιγά-σιγά τη θέση του στην καθημερινότητα των Αθηναίων, ξεπερνώντας αδυναμίες, ελλείψεις και προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.