Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park»

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης για τη δημιουργία ενός νέου πολυχώρου πολιτισμού στο Πεδίον του Άρεως.

Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park»

Ακολουθώντας το παράδειγμα του αναψυκτηρίου «Άλσος» που ανακατασκευάστηκε και τους τελευταίους μήνες έχει επανέλθει στην πολιτιστική ζωή της πόλης ως κέντρο ψυχαγωγίας και αναψυχής, το έτερο ιστορικό αναψυκτήριο στο Πεδίον του Άρεως, το θρυλικό «Green Park», μπαίνει σε τροχιά επαναλειτουργίας. Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γιάννη Πούλιου σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο εστίασης –όπως επιλέχθηκαν από τη δημόσια δημοπρασία της Περιφέρειας Αττικής για την αξιοποίηση του ακινήτου–, το κτίριο επί της οδού Μαυροματαίων 22 περνάει σε φάση αποκατάστασης, ξεκινώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Το «Green Park» έχει εγκαταλειφθεί από το 2008, όταν και κατέβασε οριστικά τα ρολά του, αφήνοντας πίσω τις ένδοξες μνήμες του παρελθόντος. Τις δεκαετίες του ’50 και το ’60, το αναψυκτήριο αλλά και η καφετέρια που λειτουργούσε τότε στο κτίριο ήταν από τα πλέον δημοφιλή σημεία αναφοράς των Αθηναίων, παρουσιάζοντας καθημερινά βαριετέ θεάματα σε εκατοντάδες κόσμου, με ονόματα όπως ο Χάρυ Κλυν και ο Κώστας Χατζής. Σε αντίστοιχη ρότα κινείται το σημερινό πλάνο για το «Green Park».

Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park» - εικόνα 1

Φιλοδοξώντας να γεμίσει ξανά ζωή και χαρά το θρυλικό σημείο, ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού βρίσκεται στα σκαριά: στον περιβάλλοντα χώρο (έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων) πρόκειται να λειτουργήσει εστιατόριο και καφέ, ενώ στο εσωτερικό του θα δημιουργηθεί ένα κέντρο διασκέδασης που θα φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά θεάματα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Περικλή Κωνσταντινίδη ανέλαβε την αποκατάσταση του κτιρίου, θέτοντας ως προτεραιότητα να επανέλθει η αρχική εικόνα του «Green Park» με λίγες επιπλέον σύγχρονες λεπτομέρειες.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η επιχειρηματική κίνηση δημιουργεί περισσότερες ελπίδες για ένα διαρκώς ζωντανό Πεδίον του Άρεως. Ο μεγάλος αστικός πνεύμονας της πόλης, που για χρόνια είχε παραμεληθεί, βρίσκει σιγά-σιγά τη θέση του στην καθημερινότητα των Αθηναίων, ξεπερνώντας αδυναμίες, ελλείψεις και προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.