Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park»

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης για τη δημιουργία ενός νέου πολυχώρου πολιτισμού στο Πεδίον του Άρεως.

Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park»

Ακολουθώντας το παράδειγμα του αναψυκτηρίου «Άλσος» που ανακατασκευάστηκε και τους τελευταίους μήνες έχει επανέλθει στην πολιτιστική ζωή της πόλης ως κέντρο ψυχαγωγίας και αναψυχής, το έτερο ιστορικό αναψυκτήριο στο Πεδίον του Άρεως, το θρυλικό «Green Park», μπαίνει σε τροχιά επαναλειτουργίας. Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γιάννη Πούλιου σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο εστίασης –όπως επιλέχθηκαν από τη δημόσια δημοπρασία της Περιφέρειας Αττικής για την αξιοποίηση του ακινήτου–, το κτίριο επί της οδού Μαυροματαίων 22 περνάει σε φάση αποκατάστασης, ξεκινώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Το «Green Park» έχει εγκαταλειφθεί από το 2008, όταν και κατέβασε οριστικά τα ρολά του, αφήνοντας πίσω τις ένδοξες μνήμες του παρελθόντος. Τις δεκαετίες του ’50 και το ’60, το αναψυκτήριο αλλά και η καφετέρια που λειτουργούσε τότε στο κτίριο ήταν από τα πλέον δημοφιλή σημεία αναφοράς των Αθηναίων, παρουσιάζοντας καθημερινά βαριετέ θεάματα σε εκατοντάδες κόσμου, με ονόματα όπως ο Χάρυ Κλυν και ο Κώστας Χατζής. Σε αντίστοιχη ρότα κινείται το σημερινό πλάνο για το «Green Park».

Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park» - εικόνα 1

Φιλοδοξώντας να γεμίσει ξανά ζωή και χαρά το θρυλικό σημείο, ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού βρίσκεται στα σκαριά: στον περιβάλλοντα χώρο (έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων) πρόκειται να λειτουργήσει εστιατόριο και καφέ, ενώ στο εσωτερικό του θα δημιουργηθεί ένα κέντρο διασκέδασης που θα φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά θεάματα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Περικλή Κωνσταντινίδη ανέλαβε την αποκατάσταση του κτιρίου, θέτοντας ως προτεραιότητα να επανέλθει η αρχική εικόνα του «Green Park» με λίγες επιπλέον σύγχρονες λεπτομέρειες.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η επιχειρηματική κίνηση δημιουργεί περισσότερες ελπίδες για ένα διαρκώς ζωντανό Πεδίον του Άρεως. Ο μεγάλος αστικός πνεύμονας της πόλης, που για χρόνια είχε παραμεληθεί, βρίσκει σιγά-σιγά τη θέση του στην καθημερινότητα των Αθηναίων, ξεπερνώντας αδυναμίες, ελλείψεις και προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.