Εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας στο «Cape Sounio»

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες στο πλαίσιο της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, θα συνδυάσουν γεύσεις Βορρά και Νότου μέσα από δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων chefs.

Εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας στο «Cape Sounio»

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες θα προσφέρει η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, που θα διεξαχθεί από 22 έως 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας. Το event θα δώσει την δυνατότητα στο κοινό να βιώσει την εμπειρία μιας γαστρονομικής καινοτομίας, που συνδυάζει γεύσεις Βορρά και Νότου, αποκαλύπτοντας την γαστρονομική κουλτούρα των δύο χωρών μέσα από τις δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων chefs.

Σε διοργάνωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας, με τη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων, η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Cape Sounio Exclusive Resort του ομίλου Grecotel, που φημίζεται για τις υψηλού επιπέδου γαστρονομικές προτάσεις του με έντονο τοπικό άρωμα – άλλωστε, τα προϊόντα της AgrecoFarms αποτελούν ήδη έναν από τους καλύτερους πρέσβεις της μεσογειακής διατροφής, συνδυάζοντας αρμονικά τις απολύτως ελληνικές γεύσεις τοπικών προϊόντων με τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης κουζίνας.

Συγκεκριμένα, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2018 θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων που υπόσχονται να ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις.

Εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας στο «Cape Sounio» - εικόνα 1
Σάκης Τζανέτος, Executive Chef Cape Sounio

Πρόγραμμα δράσεων στο πλαίσιο της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας

Δείπνο με ρωσικές γεύσεις της περιφέρειας Κρασνοντάρ και της Μόσχας
23 & 24 Οκτωβρίου 2018, 19.00-22.00
Δείπνο με πιάτα που έχουν άρωμα Ρωσίας. Το δείπνο κοστίζει €45 την πρώτη ημέρα και €38 την δεύτερη, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.
* Συμμετοχή κατόπιν αίτησης.

Culinary summit «Ρωσία-Αθήνα»
24 Οκτωβρίου 2018, 15.00-17.00
Συνέδριο Culinary summit «Ρωσία-Αθήνα» στο οποίο δυο γνωστοί chef, ο Σάκης Τζανέτος, Executive Chef Cape Sounio από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από την Ρωσία, θα φορέσουν τις ποδιές τους και σε ένδειξη της ελληνορωσικής φιλίας θα μαγειρέψουν για το κοινό από ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Η όλη διαδικασία θα είναι διαδραστική με τον κεντρικό παρουσιαστή να τους ρωτά για το πιάτο της χώρας τους, τις τάσεις και τις γαστρονομικές καινοτομίες της κουζίνας τους, καθώς και τις εμπειρίες τους. Μια 5μελής επιτροπή από δύο Ρώσους και δύο Έλληνες ειδικούς στη γαστρονομία και έναν εθελοντή από το κοινό θα δοκιμάσουν τα πιάτα αποτιμώντας τα. Ολοκληρώνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές.
* Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.

i Κρατήσεις μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018 | Στοιχεία επικοινωνίας για κρατήσεις: Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort: κα Μαραγκάκη τηλ. 22920-69700

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Γαρίδα μαρινέ με πέπλο από σμέουρα στο 'Tudor Hall'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
09/02/2026

Στη Βέροια υπάρχει ένα από τα καλύτερα κρεατάδικα της Ελλάδας

Στο ατμοσφαιρικό Βεργιώτικο, ο Νίκος Μαλλιάρας υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του, μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Το Μανάρι γιορτάζει την... εκκλησία του

Και τιμά την ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου όπως αυτό καλά γνωρίζει.

Τα πιο δυνατά κρεατοφαγικά στέκια για την Τσικνοπέμπτη

Η μέρα που απαιτεί τσίκνισμα και καρνιβορικές υπερβολές καταφθάνει και εμείς σας προτείνουμε δώδεκα εστιατόρια για να την τιμήσετε όπως της πρέπει.

Υπάρχουν λόγοι που κάνει 'θόρυβο' το νέο ιαπωνικό της Αθήνας

Η ξεχωριστή ιαπωνική κουζίνα του Σταμάτη Σκριάπα κάνει αίσιο ποδαρικό στο πολυαναμενόμενο "The Ilisian" που ανάβει σταδιακά τα φώτα του.

Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Athens Gastronomic Forum στην Τεχνόπολη

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βρεθείς στο Γκάζι στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και να παρακολουθήσεις το πρώτο διεθνές συνέδριο γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Έρωτας "κάτω" από τα Αστέρια της Γλυφάδας

Το "Bungalow 7 γιορτάζει τον έρωτα σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής προσφέροντας πιάτα που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.