Ένα... μαμούθ νέας κοπής

Στο «Mammoth Slow Food» θα φας καθημερινό φαγητό σύγχρονο, φιλικό και cool στη δροσιά μιας μικρής πράσινης πλατείας των Βριλησσίων.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής

Στο «Mammoth Slow Food» θα φας καθημερινό φαγητό σύγχρονο, φιλικό και cool στη δροσιά μιας μικρής πράσινης πλατείας των Βριλησσίων.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 1

O κατάλογος –κι είναι πλούσιος– αλλάζει καθημερινά στο «Mammoth», που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με σκοπό, αρχικά τουλάχιστον, ν’ αλλάξει το τοπίο του delivery στη γύρω περιοχή με μια πιο προσεγμένη πρόταση. Πατώντας στις αρχές του κινήματος Slow Food, που εστιάζει στο τοπικό φαγητό και στις τοπικές/εποχικές πρώτες ύλες, με μια γευστική βεντάλια που από πολλές διαφορετικές πλούσιες σαλάτες περνάει σε πικάντικο μαρινάτο γαύρο και ζουμερή σαρδέλα γεμιστή με κρεμμύδι και μυρωδικά για να φτάσει μέχρι ένα πολύ ευχάριστο ελαφρομαγειρεμένο συκώτι σβησμένο με Μαυροδάφνη και σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας ή ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι με βάση τη φακή και τη βιολογική κινόα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα γούστων και αναγκών.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 2

Για τα ένα-δύο πιάτα με... αμερικάνικο touch, όπως το pulled pork (μαδημένο χοιρινό που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα), το οποίο μπαίνει σε ψωμάκι μπέργκερ με τσίλι, σάλτσα BBQ και σαλάτα coleslaw, υπάρχει εξήγηση. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσεσμελής δούλευε επί χρόνια στο τερέν κάμερα/παραγωγή στην άλλη όχθη του Ατλαντικού προτού αποφασίσει να επιστρέψει στην Αθήνα κι από το πλατό του Λάρι Κινγκ να βρεθεί στα Βριλήσσια. Κάτι έκανε καλά με το Μαμούθ του, πάντως.

To μικρό μπιστρό της οδού Θέτιδος αποδείχτηκε ήρεμη δύναμη. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που εκτός από το να περάσουν και να πάρουν το πακέτο τους, κάθονται μεσημέρι ή βράδυ στα τραπέζια με φόντο τις χρωματιστές ποπ γεωμετρίες της σχεδιάστριας και αρχιτεκτόνισσας Bela Louloudaki στο εσωτερικό του κομμάτι που μοιάζει με hip diner ή εκείνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, δίπλα στα δέντρα και τα φυλλώματα της μικρής Πλατείας Ελευθερίας. Καθισμένος στις μινιμαλιστικές μεταλλικές καρέκλες με τα γκρι μαξιλαράκια, χαζεύοντας τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια απέναντι, ξεχνάς ότι παραδίπλα στη Λεωφόρο Πεντέλης έχει κίνηση, χαλαρώνεις κι ακούς τα τζιτζίκια. Urban εξοχή...

Ξεχωρίσαμε

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 3

Μπρουσκέτες με σκουμπρί

Πάνω στο ψωμάκι ένα ολόκληρο βουνό από κομμένο σε στιλ «σπαγκέτι» μαριναρισμένο κολοκυθάκι, με δυόσμο και λίγο μπούκοβο, τυρί Philadelphia και ξύσμα λεμονιού, δροσίζει όμορφα και ελαφραίνει το καπνιστό σκουμπρί που στέκεται ακριβώς στην κορυφή (€ 8).

Σαλάτα με αβοκάντο

Με πρασινάδες, ξερά σύκα, παρμεζάνα, φιλετάκια πορτοκαλιού κι ωραίο dressing (πορτοκαλιού και αυτό), καλοανακατεμένη και ισορροπημένη, κοντράρει γλυκό και αλμυρό κι είναι πολύ ωραία ιδέα και για το μεσημέρι στην περίπτωση που θέλεις να φας κάτι ελαφρύ (€ 8)

«Στου γιαλού τα βοτσαλάκια»

Έτσι το έχουν ονομάσει αυτό το πιάτο όπου γαρίδες και ροδέλες καλαμαριού σε μια ανάλαφρη σάλτσα με ούζο και λευκό κρασί που δένει με λίγο μασκαρπόνε, νόστιμη και μυρωδάτη με ελαφρά πικάντικη αίσθηση, που το στρέφει προς τη μεριά ενός ας πούμε θαλασσινού comfort food (€ 14).

Περισσότερες πληροφορίες

Mammoth slow food

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.