Ένα... μαμούθ νέας κοπής

Στο «Mammoth Slow Food» θα φας καθημερινό φαγητό σύγχρονο, φιλικό και cool στη δροσιά μιας μικρής πράσινης πλατείας των Βριλησσίων.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής

Στο «Mammoth Slow Food» θα φας καθημερινό φαγητό σύγχρονο, φιλικό και cool στη δροσιά μιας μικρής πράσινης πλατείας των Βριλησσίων.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 1

O κατάλογος –κι είναι πλούσιος– αλλάζει καθημερινά στο «Mammoth», που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με σκοπό, αρχικά τουλάχιστον, ν’ αλλάξει το τοπίο του delivery στη γύρω περιοχή με μια πιο προσεγμένη πρόταση. Πατώντας στις αρχές του κινήματος Slow Food, που εστιάζει στο τοπικό φαγητό και στις τοπικές/εποχικές πρώτες ύλες, με μια γευστική βεντάλια που από πολλές διαφορετικές πλούσιες σαλάτες περνάει σε πικάντικο μαρινάτο γαύρο και ζουμερή σαρδέλα γεμιστή με κρεμμύδι και μυρωδικά για να φτάσει μέχρι ένα πολύ ευχάριστο ελαφρομαγειρεμένο συκώτι σβησμένο με Μαυροδάφνη και σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας ή ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι με βάση τη φακή και τη βιολογική κινόα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα γούστων και αναγκών.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 2

Για τα ένα-δύο πιάτα με... αμερικάνικο touch, όπως το pulled pork (μαδημένο χοιρινό που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα), το οποίο μπαίνει σε ψωμάκι μπέργκερ με τσίλι, σάλτσα BBQ και σαλάτα coleslaw, υπάρχει εξήγηση. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσεσμελής δούλευε επί χρόνια στο τερέν κάμερα/παραγωγή στην άλλη όχθη του Ατλαντικού προτού αποφασίσει να επιστρέψει στην Αθήνα κι από το πλατό του Λάρι Κινγκ να βρεθεί στα Βριλήσσια. Κάτι έκανε καλά με το Μαμούθ του, πάντως.

To μικρό μπιστρό της οδού Θέτιδος αποδείχτηκε ήρεμη δύναμη. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που εκτός από το να περάσουν και να πάρουν το πακέτο τους, κάθονται μεσημέρι ή βράδυ στα τραπέζια με φόντο τις χρωματιστές ποπ γεωμετρίες της σχεδιάστριας και αρχιτεκτόνισσας Bela Louloudaki στο εσωτερικό του κομμάτι που μοιάζει με hip diner ή εκείνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, δίπλα στα δέντρα και τα φυλλώματα της μικρής Πλατείας Ελευθερίας. Καθισμένος στις μινιμαλιστικές μεταλλικές καρέκλες με τα γκρι μαξιλαράκια, χαζεύοντας τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια απέναντι, ξεχνάς ότι παραδίπλα στη Λεωφόρο Πεντέλης έχει κίνηση, χαλαρώνεις κι ακούς τα τζιτζίκια. Urban εξοχή...

Ξεχωρίσαμε

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 3

Μπρουσκέτες με σκουμπρί

Πάνω στο ψωμάκι ένα ολόκληρο βουνό από κομμένο σε στιλ «σπαγκέτι» μαριναρισμένο κολοκυθάκι, με δυόσμο και λίγο μπούκοβο, τυρί Philadelphia και ξύσμα λεμονιού, δροσίζει όμορφα και ελαφραίνει το καπνιστό σκουμπρί που στέκεται ακριβώς στην κορυφή (€ 8).

Σαλάτα με αβοκάντο

Με πρασινάδες, ξερά σύκα, παρμεζάνα, φιλετάκια πορτοκαλιού κι ωραίο dressing (πορτοκαλιού και αυτό), καλοανακατεμένη και ισορροπημένη, κοντράρει γλυκό και αλμυρό κι είναι πολύ ωραία ιδέα και για το μεσημέρι στην περίπτωση που θέλεις να φας κάτι ελαφρύ (€ 8)

«Στου γιαλού τα βοτσαλάκια»

Έτσι το έχουν ονομάσει αυτό το πιάτο όπου γαρίδες και ροδέλες καλαμαριού σε μια ανάλαφρη σάλτσα με ούζο και λευκό κρασί που δένει με λίγο μασκαρπόνε, νόστιμη και μυρωδάτη με ελαφρά πικάντικη αίσθηση, που το στρέφει προς τη μεριά ενός ας πούμε θαλασσινού comfort food (€ 14).

Περισσότερες πληροφορίες

Mammoth slow food

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.