Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι

Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη βρήκαμε φέτος την πολυσυλλεκτική γευστική βεντάλια του εμβληματικού «Grand Resort Lagonissi». Αν προγραμματίζετε premium έξοδο αυτό το καλοκαίρι, εδώ θα βρείτε παραπάνω από μία επιλογές.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι

Όσες φορές κι αν έχεις επισκεφτεί το «Grand Resort Lagonissi» δεν παύεις να εντυπωσιάζεσαι από την τοποθεσία και τη θέα. Χτισμένα πάνω στη θάλασσα, με την αισθητική των παλιών εμβληματικών ξενοδοχείων που ενσωματώνονταν πετυχημένα στο περιβάλλον, και τα τέσσερα εστιατόριά του διεκδικούν επάξια τις πρώτες θέσεις για το Όσκαρ καλύτερου καλοκαιρινού location στην αττική ριβιέρα. Φέτος, μάλιστα, ενισχύοντας τα διαφορετικά concepts, ποντάροντας στις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες και απευθυνόμενα πιο ενεργά στο αθηναϊκό κοινό, διεκδικούν πιο έντονα την προσοχή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι Πέμπτη βράδυ και Παρασκευή μεσημέρι που τα επισκεφτήκαμε βρήκαμε τα περισσότερα τραπέζια τους γεμάτα, με τους Αθηναίους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους παρέα με τους ξένους VIPs που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και μια… οικογένεια 250 ατόμων που ταξιδεύει ως εδώ από την Αμερική για να γιορτάσει την αδαμάντινη επέτειο των προπατόρων της! Όπως μας επιβεβαίωσε ο Food & Beverage Manager Σπύρος Φράγκου, οι Έλληνες πελάτες έχουν επιστρέψει πιο έντονα τελευταία, και όχι μόνο στα «Kohylia» που αποτελούν προορισμό από μόνα τους. Η ανανέωση του γαστρονομικού ύφους του συνόλου του εστιατορίων που ξεφεύγει πλέον εντελώς από το ξενοδοχειακό αλλά και τα διάφορα πακέτα (π.χ. μπάνιο μετά φαγητού) ενισχύουν το προφίλ τους κάνοντάς τα προορισμό για premium με τα όλα όλα της (του budget συμπεριλαμβανομένου, φυσικά) έξοδο.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 1

Να πάρτε για παράδειγμα το «Ouzeri Aegeon», ό,τι πρέπει αν θες να απολαύσεις μια όμορφη βραδιά ψαροφαγίας δίπλά στο κύμα χωρίς να στερηθείς τα λευκά τραπεζομάντιλα και το καλό σέρβις. Από τα αραιά στημένα τραπέζια περνάει μια ξεχωριστή παρέλαση θαλασσινών μεζέδων που αλλάζουν ανάλογα με τη φρέσκια πρώτη ύλη. Στα must το στεγνό τηγάνι, το –μπουκιά και μακροβούτι– κριθαρότο µε φρέσκο ροφό σε ζωµό οστρακοειδών, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με τον τριμμένο ντάκο να της προσδίδει μια ενδιαφέρουσα υφή.

Με τη φωνή της Ντομένικα να μας αποχαιρετά με το «Fly me to the moon» συνοδεία πιάνου συνεχίσαμε τον γευστικό μας περίπλου στο «Captain’s House», που φέτος το καλοκαίρι μας υποδέχεται στο ιδιαίτερης αισθητικής ξύλινο ντεκ του με καπετάνιο τον σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο. Η κάρτα έχει νέο πιο γκουρμέ concept που ξεφεύγει από την Ιταλία και επεκτείνεται σε πιο global μονοπάτια με πιάτα που αγκαλιάζουν τις νέες τάσεις, όπως το λαβράκι σεβίτσε με χαβιάρι avruga, πούδρα μαύρου σκόρδου, αφρό εστραγκόν και γιούζου και το καρέ αρνιού με κρέμα αγκινάρας topinambur, ασκαλώνια, baby καρότα και jus αρνιού.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 2

Το γευστικό σαφάρι μας κατέληξε στα «Kohylia», trademark πλέον για ασιατικές γεύσεις σε ένα φουλ εξωτικό σκηνικό κάτω απ’ τα αστέρια. Η μετρ-ψυχή του μαγαζιού Τζένιφερ Αποστολίδου μας υποδέχτηκε με τον αφοπλιστικό συνδυασμό της έξω καρδιά διάθεσης και της γνώσης του ειδικού που χαρακτηρίζει γενικότερα το σέρβις εδώ, ενώ εκτός από το πετυχημένο πανόραμα γεύσεων της Άπω Ανατολής, ειδική μνεία αξίζει στα πολύ καλά κοκτέιλ (όπως αυτό με μαστίχα Skinos, μήλο και σιρόπι αγγούρι) που μαζί με μια ποικιλία sushi φτιάχνουν έναν τέλειο συνδυασμό εξόδου κι από μόνα τους.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 3

Με εντελώς νέο concept υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι, τέλος, η «Galazia Akti» που ανοίγει μόνο μεσημέρι και φτιάχνει ιδανικό ντουέτο με τη μικρή exclusive παραλία δίπλα (υπάρχει ενιαίο πακέτο). Χαλαρές παρέες απολαμβάνουν με το παρεό τα καλοφτιαγμένα πιάτα που προσανατολίζονται στο premium grill (με επιλογές όπως μοσχαρίσιο σουβλάκι από Black Angus γκλασαρισμένο με σάλτσα μαύρης μπίρας, μέλι και δεντρολίβανο αλλά και σουβλάκι θαλασσινών με σφυρίδα, σολομό και γαρίδα), αν και προσωπικά μας γοήτευσε η αποδομημένη σπανακόπιτα με φέτα, σκυριανό μέλι και κριτσανιστό φύλλο τηγανισμένο σε στακοβούτυρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kohylia

(ξεν. «Grand Resort Lagonissi») 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
  • Ethnic κουζίνες

Ouzeri

(ξεν. «Grand Resort Lagonissi») 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
  • Εστιατόρια

Captain's House

(ξεν. «Grand Resort Lagonissi») 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.