Με το κτήμα Τσέλεπου, σε μια πειραιώτικη ταράτσα

Ένα από τα κορυφαία οινοποιεία της Ελλάδας πρωταγωνιστεί στην πρώτη βραδιά οίνου και γεύσης του «Lykos Steak House».

Με το κτήμα Τσέλεπου, σε μια πειραιώτικη ταράτσα

Το κτήμα Τσέλεπου κάνει την αρχή: έξι μήνες αφότου άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Αιτωλικού, το «Lykos Steak House» διοργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου την πρώτη του οινογευσιγνωσία, συνδυάζοντας ελληνικά κρέατα από τις Σέρρες και τη Νάξο –και όχι μόνο– με μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ετικέτες του σημαντικού αυτού ελληνικού οινοποιείου που ανέδειξε το οινοπέδιο της Μαντινείας, συνέβαλλε στην εξέλιξη της Νεμέας για να επεκτείνει, στη συνέχεια, τις δραστηριότητές του και στην Σαντορίνη με τη συμβολή της οικογένειας Χρυσού. Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν στην χαλαρωτική πειραιώτικη ταράτσα του steak house του Θανάση Βασίλαινα και του Βαγγέλη Λύκου είναι τα Blanc de Gris (Μοσχοφίλερο), Δρυόπη ροζέ (Αγιωργίτικο), Νεμέα - Δρυόπη Classic (Αγιωργίτικο) και Αυλοτόπι (Cabernet Sauvignon), με το δείπνο να κλείνει το Amalicious, ένα κοκτέιλ με βάση το αφρώδες Amalia Rose (Αγιωργίτικο). Το κόστος συμμετοχής είναι € 35. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το μενού.

Το μενού της βραδιάς

Με το κτήμα Τσέλεπου, σε μια πειραιώτικη ταράτσα - εικόνα 1

BLANC DE GRIS (Μοσχοφίλερο)
Καρπάτσιο από φιλέτο μόσχου Σερρών (παρμεζάνα, ροζ πιπέρι, ξύσμα λεμόνι)
Σαλάτα πράσινη με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

ΔΡΥΟΠΗ ΡΟΖΕ (Αγιωργίτικο)
Αβγό μελωμένο με χοιρινό (Σύγκλινο Μάνης, γραβιέρα Κρήτης, αβγό ποσέ)

ΝΕΜΕΑ ΔΡΥΟΠΗ (Αγιωργίτικο)
Γιουβετσάκι με μοσχίδα Νάξου (χτένι μοσχίδας Νάξου και χειροποίητο κριθαράκι)

ΑΥΛΟΤΟΠΙ (Cabernet Sauvignon)
Ταλιάτα (κοπή από το κόντρα Ελληνικής μοσχίδας Σερρών, αναερόβιας ωρίμανσης 40+ ημερών)
Χειροποίητες πατάτες Νάξου

AMALICIOUS (Cocktail με AMALIA BRUT ROSE)
Μιλφέιγ (με τραγανό χειροποίητο φύλλο, μούς μασκαρπόνε και σάλτσα φράουλας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Έρωτας από την πρώτη μπουκιά: Valentine’s Brunch στο Benedict Athens

Ο έρωτας περνάει από το brunch, σε ένα Valentine’s menu που φλερτάρει με το brunch στο Benedict.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
09/02/2026

Το Jerár φιλοξενεί τον Αρτέμη Καραμολέγκο

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, το δημοφιλές μπιστρό της Δάφνης παρουσιάζει το επόμενο κεφάλαιο του Somm’s Table | Legends.

Τα The World’s 50 Best Restaurants πάνε Άμπου Ντάμπι

Η φετινή τελετή για την ανακοίνωση των 50 καλύτερων εστιατορίων του πλανήτη θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη Μέση Ανατολή και την πρωτεύουσα των ΗΑΕ.

Κοκορέτσι και orange wines για την Τσικνοπέμπτη στο Καπάνι Market

Συν πολύ δυνατές μουσικές, για την πιο καρνιβορική ημέρα του χρόνου, στο Μεταξουργείο.

Εκεί τρως κορυφαία πίτσα στην Αθήνα

Πιθανότατα ο πιο πλήρης (και ενδεχομένως ο μοναδικός) οδηγός που θα χρειαστείς για τη σημερινή Pizza Day (09/02).

Surf & Earth: Μια all day άφιξη με σερφ ενέργεια στο Κουκάκι

Με σερφ αέρα, μινιμαλιστικό design και urban γαλήνη, το ολοκαίνουργιο Surf & Earth προσγειώνεται στο Κουκάκι ως μια πρόταση που σε καλεί να μείνεις λίγο παραπάνω.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Γαρίδα μαρινέ με πέπλο από σμέουρα στο 'Tudor Hall'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.