Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food

Διάβασε τι καινούργιο ετοιμάζει ο σεφ Salvatore Andolina στο κέντρο της πόλης.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 1

Έχει vibe η ιταλική κουζίνα τελευταία κι ήταν καιρός να δούμε μια εκδοχή της... στο χέρι. Ο νέος ένοικος της οδού Αγίας Ειρήνης αναλαμβάνει μετά χαράς την αποστολή, φέρνοντας στο κέντρο της πόλης piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα (ψωμάκια που μοιάζουν κάπως με τα English muffins αλλά είναι πιο πλατιά και πιο λεπτά), με διάφορες γεμίσεις, από τυριά και αλλαντικά μέχρι μοσχαρίσιο ραγού.

Το «Via Piada» στρώνει το δρόμο του ιταλικού street food - εικόνα 2

Δημιούργημα του Salvatore Andolina, του σεφ και ιδιοκτήτη των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore» που ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα το «Via Piada», το οποίο οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα τέλη του μήνα, θα έχει επίσης φρέσκα ζυμαρικά (με αλεύρια που έρχονται από την Ιταλία) τα οποία θα κατεβαίνουν από το εργαστήριό του στο πατάρι του χώρου, και soft παγωτό που θα ξεφεύγει από το δίπολο βανίλια-σοκολάτα: μπορεί να είναι tiramisu, αμύγδαλο, καραμέλα... Εκτός αυτού, στο μαρμάρινο μπαρ του θα μας συστήσει και μια καινούργια σχετικά μόδα της γειτονικής χώρας, την crema di caffè, που είναι μια δροσιστική γλυκιά κρέμα από espresso που φτιάχνεται σε μηχανή που σου θυμίζει εκείνη της γρανίτας και είτε πίνεται με καλαμάκι, είτε τρώγεται με το κουτάλι. (Αγίας Ειρήνης 13)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

CTC Urban Gastronomy

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια ζωής φέτος, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και συνεχίζει να εξελίσσεται, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα που κρατά τον πήχη ψηλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
13/12/2025

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.