Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, κόκορας με χυλοπίτες και κεμπάπ γαρίδας σας δίνουν ραντεβού...

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Το καλοκαίρι η γειτονιά γύρω από την Ακρόπολη έχει την τιμητική της. Πάρτε το μετρό, απολαύστε τη βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χαζέψτε τα μοντέρνα μαγαζιά με εναλλακτικά σουβενίρ που έχουν ξεφυτρώσει στα πέριξ, κάντε ένα πέρασμα από το Μουσείο Ακρόπολης και θα νιώσετε τουρίστες στην πόλη. Η «Αρκαδία», ανοιχτή από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην πλέον προνομιακή θέση, πάνω στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και το σταθμό του μετρό, είναι η ιδανική κατάληξη της βόλτας.

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης - εικόνα 1

Η γνώση της παράδοσης συναντά τη δημιουργικότητα σε πιά­τα που ευωδιάζουν Ελλάδα: από τους κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, τον κόκορα με χυλοπίτες και το χοιρινό κότσι μέχρι προτάσεις πιο ιδιαίτερες, όπως το κεμπάπ γαρίδας, η σαλάτα με φακές, λιαστή ντομάτα και ρόκα και το καλαμάρι γεμιστό με φέτα και σπανάκι σοτέ. Το γεύμα τελειώνει γλυκά με μπακλαβά, κορμό σοκολάτας αλλά και κρέμα γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού και τριμμένο μπισκότο, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ατμόσφαιρα στην «Αρκαδία» έχει αύρα παλιάς Αθήνας, καθώς το γεύμα συνοδεύουν μπουζούκι και κιθάρα.

Μακρυγιάννη 27, Μακρυγιάννη, 2109238124

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.