«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη

Ένα από τα κρυμμένα μυστικά στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μας αποκαλύπτεται.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη

Η Αθήνα έχει ακόμη κρυμμένα μυστικά, και μάλιστα στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου! Στημένο σε μοντέρνο μίνιμαλ στιλ, σε μια υπέροχη βεράντα που μοιάζει να ακουμπά την Ακρόπολη, το bar-restaurant «Point a» στο ξενοδοχείο «Ηρώδειο», προτείνει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα με global επιρροές και μια ξεχωριστή fine drinking εμπειρία που σε ταξιδεύει στον κόσμο. Πιάνουμε τραπέζι ή μπάρα στο ξύλινο ντεκ με την ωραία πέργκολα και τους στιλάτους γκρι-μπεζ τόνους στην επίπλωση και αφήνουμε το βλέμμα να μαγνητιστεί από τη θέα στον ιερό βράχο, το Μουσείο Ακρόπολης και τις στέγες της Πλάκας.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη - εικόνα 1

Οι δύο ταλαντούχοι νεαροί Κρητικοί σεφ Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές παρουσιάζοντας ένα best of ελληνικών γεύσεων με έμφαση στις πρώτες ύλες, όπως και δημιουργικά πιάτα με διεθνείς κι έθνικ αναφορές. Επιλογές όπως τα bestseller σφαιροποιημένα πολίτικα γεμιστά, ο μουσακάς στο χθες και το σήμερα, οι λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας και μέλι, η κρητική σαλάτα με ασκορδουλάκους, νεροκάρδαμο, καρπάτσιο παστού μπακαλιάρου και καλοκαιρινή τρούφα, η κακαβιά με αβγά αχινού, ξινοτύρι Μυκόνου και καπνιστή συναγρίδα ή ο ψητός σολομός με miso μαύρου σκόρδου σε μοχίτο ξινόμηλου δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας.

«Point A»: λιτή κομψότητα με φόντο την Ακρόπολη - εικόνα 2

Πολύ καλή δουλειά γίνεται στα κοκτέιλ, όπου ο Αλέξανδρος Πρεβίστας προτείνει φέτος ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου με signature cocktails, όπως ένα Beetroot Booster με βότκα, μαστίχα, λεμόνι, raspberry και σιρόπι παντζαριού, το οποίο λειτουργεί πολύ καλά και ως κοκτέιλ φαγητού, tapas cocktails που σερβίρονται έξυπνα παρέα με γευστικές μπουκιές­ αλλά κι ευφάνταστο barfood, όπως τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού­, πικάντικα edamame με miso ταραμά και μοσχαρίσιο τεριγιάκι με τηγανητά κρεμμύδια, πίκλες αγγου­ριού και μαγιονέζα chili.

i www.herodion.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Point A

(ξεν. «Hρώδειο») Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.