Πρεμιέρα καρυκευμένη με λέμονγκρας και πιπέρι Σετσουάν

Στο νέο κολωνακιώτικο bar-restaurant ένα πορτοκαλί σφενδάμι και τίγρεις και λεοπαρδάλεις ζωγραφισμένες στο χέρι θα σε βάλουν στο κλίμα.

Πρεμιέρα καρυκευμένη με λέμονγκρας και πιπέρι Σετσουάν

Ένα πορτοκαλί σφενδάμι και τίγρεις και λεοπαρδάλεις ζωγραφισμένες στο χέρι θα σε βάλουν στο κλίμα στην είσοδο του νέου πανασιατικού bar-restaurant του Γιάννη Μωράκη και του Τάκη Διδασκάλου στη συμβολή Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ: ο Γιώργος Παντελούκας της GJP Design & Construction μεταμόρφωσε το χώρο του live stage «Cabaret» σε ένα χρωματιστό «δάσος» εσωτερικού χώρου. Στο «WooWoo» γεωμετρικές κατασκευές που σου φέρνουν στο μυαλό κορμούς δέντρων κι ασύμμετρα μπαμπού που φτάνουν μέχρι την οροφή ντύνουν μια μοντέρνα εκδοχή της ευρύτερης ασιατικής κουζίνας, σε επιμέλεια του πολύ αξιόλογου σεφ Σταμάτη Σκριάπα, η οποία λειτουργεί αρκετά στη λογική της μοιρασιάς. Ξεκινάς με ιαπωνική miso soup και ταϊλανδέζικη σούπα tom yum, συνεχίζεις με dumplings και bao buns, για να περάσεις σε λαβράκι στον ατμό με λαχανικά και μανιτάρια, καραμελωμένα χοιρινά spare ribs κι αρνίσια παϊδάκια σε στιλ κορεάτικου BBQ, αφήνοντας λίγο χώρο και για τα σοκολατένια harumaki. Και μετά συνεχίζεις με κοκτέιλ, με ανάλογες πανασιατικές αναφορές, σε επιμέλεια του Σπύρου Κερκύρα και της Bar Solutions. Περισσότερα μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.