«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις

Από τη σχοινουσιώτικη ταβέρνα το 1992 μέχρι το σημερινό όμορφο εστιατόριο με τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα, η οικογένεια Κωβαίου έχει εξελίξει όμορφα τις γεύσεις της.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις

Από τη σχοινουσιώτικη ταβέρνα το 1992 μέχρι το σημερινό όμορφο εστιατόριο με την ολόλευκη σάλα και τη συναρπαστική θέα σε όλη την Αθήνα –έως και τον Αργοσαρωνικό–, η οικογένεια Κωβαίου έχει εξελίξει όμορφα τις γεύσεις της.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις - εικόνα 1

Ο σεφ Μανώλης Μανάτος κινείται ανάμεσα στην παράδοση και στο νεωτερισμό, με πεντανόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης: σεβίτσε λαβράκι μαριναρισμένο σε χυμούς εσπεριδοειδών, «καρμπονάρα» από φρέσκα ταλιολίνι μαγειρεμένα σαν ριζότο με τραγανό συμιακό γαριδάκι, μάγουλο σφυρίδας αχνιστό με πατατούλες και λαχανικά αλλά και ζουμερές ξεκοκαλισμένες φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα από μάνγκο και μαγιονέζα με goji berries ή μοσχαρίσιο κόντρα σοτέ με σάλτσα μανιταριών και ροζ πιπέρι.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με υπέροχη θέα και ξεχωριστές γεύσεις - εικόνα 2

Στα συν η συλλογή ασυνήθιστων κυκλαδίτικων τυριών και τα φοβερά επιδόρπια· must ο αποδομημένος –σαν μιλφέιγ– μπακλαβάς με καραμελωμένα φρέσκα και ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς ή η κρύα σούπα σοκολάτας, λευκής και γάλακτος, με σεμιφρέντο μέντας.

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 2107640240

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.