«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι

Εκτός από την πίτσα, που το καθιέρωσε, και τα ζυμαρικά, στο Παγκράτι έχει και μεζεδάκια σε ανοικτό link με το μπακάλικο του ισογείου.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι

Εκτός από την πίτσα, που το καθιέρωσε, και τα ζυμαρικά, στο Παγκράτι έχει και μεζεδάκια σε ανοικτό link με το μπακάλικο του ισογείου.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 1

Σε ένα σημείο του Παγκρατίου με αίσθηση γειτονιάς, πίσω από το Καλλιμάρμαρο, στο κτίριο όπου στεγαζόταν άλλοτε η ιστορική ταβέρνα της οικογένειας Μεγαρίτη –η παλιά ταμπέλα βρίσκεται ακόμη στο ατμοσφαιρικό πέτρινο κελάρι–, το «Mystic» παίζει σε πολλά ταμπλό. Στο πιο πολυ­συλλεκτικό δεν γίνεται μενού του βρίσκεις από σαγανάκι με θρακιώτικο καβουρμά και αβγά μάτια αλλά και ρεβίθια στη γάστρα με ρας ελ χανούτ μέχρι­ χειροποίητες φρέσκες ταλιατέλες με σκόρδο, μελιτζάνα και παρμεζάνα, όπως και κάθε λογής πίτσες.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 2

Μπορείς να κινηθείς προς ένα συνδυασμό μοτσαρέλας με ωμό κολοκυθάκι, αγκινάρα, φρέσκια ντομάτα, κάππαρη και προσούτο ή έναν άλλον, ινδικής έμπνευσης, με τυρί, κοτόπουλο με κάρι, φρέσκα μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι. Στη σκεπαστή, περικυκλωμένη με μια ζαρντινιέρα ταράτσα έχει στηθεί vintage σκηνικό με την πρόσοψη ενός παλιού περιπτέρου. Κι έχει και μια πινελιά της δικής του ιστορίας: ένα από τα φωτιστικά έχει φτιαχτεί από την αντίσταση του πρώτου φούρνου του «Mystic Pizza», που άνοιξε το 2002 στα Εξάρχεια συστήνοντας στο αθηναϊκό κοινό την πίτσα με αλεύρι βιομηχανικής κάνναβης (sativa).

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 3

Στο μπακαλάκι του ισογείου, από το οποίο αντλεί υλικά και η κουζίνα, εκτός από τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά, μέλια, σπιτικές σάλτσες, μανιταρο-προϊόντα, κρασιά και αποστάγματα, παίζουν και δια­φόρων λογιών προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης, συμβάλλοντας έτσι στην απενοχοποίηση ενός αξιοποιήσιμου όχι μόνο γευστικά αλλά και κλωστικά, και φαρμακευτικά φυτού. Σημειωτέον, έπειτα από μισό αιώνα απαγόρευσης, καλλιεργείται πλέον και σε ελληνικό έδαφος μετά τη σχετική αλλαγή στη νομοθεσία. Το «Mystic», εκτός από την πίτσα ή τα ζυμαρικά, το συστήνει και αλλιώς: σε σπορέλαιο, σοκολάτες και τσάι κάνναβης, μπάρες κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/12/2025

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.