«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι

Εκτός από την πίτσα, που το καθιέρωσε, και τα ζυμαρικά, στο Παγκράτι έχει και μεζεδάκια σε ανοικτό link με το μπακάλικο του ισογείου.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι

Εκτός από την πίτσα, που το καθιέρωσε, και τα ζυμαρικά, στο Παγκράτι έχει και μεζεδάκια σε ανοικτό link με το μπακάλικο του ισογείου.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 1

Σε ένα σημείο του Παγκρατίου με αίσθηση γειτονιάς, πίσω από το Καλλιμάρμαρο, στο κτίριο όπου στεγαζόταν άλλοτε η ιστορική ταβέρνα της οικογένειας Μεγαρίτη –η παλιά ταμπέλα βρίσκεται ακόμη στο ατμοσφαιρικό πέτρινο κελάρι–, το «Mystic» παίζει σε πολλά ταμπλό. Στο πιο πολυ­συλλεκτικό δεν γίνεται μενού του βρίσκεις από σαγανάκι με θρακιώτικο καβουρμά και αβγά μάτια αλλά και ρεβίθια στη γάστρα με ρας ελ χανούτ μέχρι­ χειροποίητες φρέσκες ταλιατέλες με σκόρδο, μελιτζάνα και παρμεζάνα, όπως και κάθε λογής πίτσες.

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 2

Μπορείς να κινηθείς προς ένα συνδυασμό μοτσαρέλας με ωμό κολοκυθάκι, αγκινάρα, φρέσκια ντομάτα, κάππαρη και προσούτο ή έναν άλλον, ινδικής έμπνευσης, με τυρί, κοτόπουλο με κάρι, φρέσκα μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι. Στη σκεπαστή, περικυκλωμένη με μια ζαρντινιέρα ταράτσα έχει στηθεί vintage σκηνικό με την πρόσοψη ενός παλιού περιπτέρου. Κι έχει και μια πινελιά της δικής του ιστορίας: ένα από τα φωτιστικά έχει φτιαχτεί από την αντίσταση του πρώτου φούρνου του «Mystic Pizza», που άνοιξε το 2002 στα Εξάρχεια συστήνοντας στο αθηναϊκό κοινό την πίτσα με αλεύρι βιομηχανικής κάνναβης (sativa).

«Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι - εικόνα 3

Στο μπακαλάκι του ισογείου, από το οποίο αντλεί υλικά και η κουζίνα, εκτός από τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά, μέλια, σπιτικές σάλτσες, μανιταρο-προϊόντα, κρασιά και αποστάγματα, παίζουν και δια­φόρων λογιών προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης, συμβάλλοντας έτσι στην απενοχοποίηση ενός αξιοποιήσιμου όχι μόνο γευστικά αλλά και κλωστικά, και φαρμακευτικά φυτού. Σημειωτέον, έπειτα από μισό αιώνα απαγόρευσης, καλλιεργείται πλέον και σε ελληνικό έδαφος μετά τη σχετική αλλαγή στη νομοθεσία. Το «Mystic», εκτός από την πίτσα ή τα ζυμαρικά, το συστήνει και αλλιώς: σε σπορέλαιο, σοκολάτες και τσάι κάνναβης, μπάρες κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/12/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.