Κασιώτικο γλέντι στον «Θαλασσινό»

Την Τρίτη 13/12 και τη Δευτέρα 19/12 η θαλασσινή ταβέρνα στις Τζιτζιφιές φιλοξενεί τον λυράρη και μαντιναδόρο Νεκτάριο Σταματάκη. Μαζί με τις λύρες και τα λαούτα έρχονται κασιώτικα ντολμαδάκια, μακαρούνες και σιτάκα.

Κασιώτικο γλέντι στον «Θαλασσινό»

Την Τρίτη 13/12 και τη Δευτέρα 19/12 η θαλασσινή ταβέρνα στις Τζιτζιφιές φιλοξενεί τον λυράρη και μαντιναδόρο Νεκτάριο Σταματάκη. Μαζί με τις λύρες και τα λαούτα έρχονται κασιώτικα ντολμαδάκια, μακαρούνες και σιτάκα.

Κασιώτικο γλέντι στον «Θαλασσινό» - εικόνα 1

Κάτι από κασιώτικο πανηγύρι θα έχει το βράδυ της Τρίτης 13/12, το οποίο επαναλαμβάνεται και τη Δευτέρα 19/12 στον «Θαλασσινό». Καλεσμένος της θαλασσινής ταβέρνας, ο λυράρης και μαντιναδόρος Νεκτάριος Σταματάκης θα βρεθεί στην Αθήνα μαζί με τους οργανοπαίκτες Ηλία Γιακουμή, Αντώνη Καραγιαννάκη και Ηλία Τουσούνη για να πυροδοτήσουν ένα γλέντι με το τοπικό χρώμα του νησιού τους. Το φαγητό θα έχει κι αυτό άρωμα Κάσου, ξεκινώντας από τα τόσα δα, περίτεχνα τυλιγμένα ντολμαδάκια, που θα σερβίρονται περιχυμένα με αιγοπρόβειο βούτυρο, και συνεχίζοντας με ροΐκιο, το ντόπιο άγριο σταμναγκάθι που φτιάχνεται γιαχνί με κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και πιπέρι, κασιώτικες μακαρούνες με καβουρδισμένο κρεμμύδι και σιτάκα και κόκκινο πιλάφι βρασμένο με το ζωμό του κρέατος και πασπαλισμένο με κανέλα, συνοδευόμενο με κρέας και πατάτες τηγανιτές. Η κράτηση είναι απαραίτητη.

Περισσότερες πληροφορίες

Θαλασσινός

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δυσεύρετα ελληνικά κρασιά σε μια boutique vinoteca του Ψυρρή

Ένα ατμοσφαιρικό σπίτι με πετρόκτιστους τοίχους και ξύλινα δοκάρια, συν μια ταράτσα που αγκαλιάζει τη γειτονιά the old Athenian way αποδεικνύεται έξοχο τερέν για οινικές ανακαλύψεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
12/02/2026

Στο Sister, οι Πέμπτες είναι scrap

Τον Φεβρουάριο 2026, το Sister φιλοξενεί τρεις ακόμη βραδιές Scrap Music, επιμελημένες από τους Christo Z και Vagelis Stefanopoulos, με τη συμμετοχή του ντράμερ Δημήτρη Κλωνή και του θρυλικού percussionist Βαγγέλη Καρίπη.

Στα εστιατόρια που τρώει καλό κρέας η Αθήνα

Η πιο ζουμερή κατηγορία εστιατορίων της πόλης έχει κάτι για κάθε τύπο κρεατοφάγου.

Το "Μικρό Καράβι" αγκυροβόλησε για μια γευστική βραδιά στο Ark

Το Μικρό Καράβι από την Τήνο ταξίδεψε για μια βραδιά στο Ark, στο πλαίσιο του Symposio at Ark by Athinorama, φέρνοντας μαζί του γεύσεις, μνήμες και την αίσθηση ενός κυκλαδίτικ

Τσικνοπέμπτη στο Αλάργα: Γλέντι και προβατίνα στην πλατεία Υμηττού

Την Τσικνοπέμπτη από τις 16:00, γεύσεις, μουσική και παραδοσιακή προβατίνα ζωντανεύουν την πλατεία Υμηττού.

Six hands event με πολύ δυνατές υπογραφές στο Upon

Άχαστη βραδιά γεύσης στο Παλαιό Φάληρο, με τον Γρηγόρη Κίκη να φιλοξενεί στην κουζίνα τους τον Heros De Agostinis και τον Luca Piscazzi.

Η αθόρυβη νοστιμιά του 'Yphes'

Το περίπου κρυμμένο εστιατόριο του αθηναϊκού κέντρου έχει αποκτήσει ωριμότητα, νοστιμιά και προσωπικότητα δίχως να κάνει θόρυβο, υπό τον αξιόλογο σεφ Νίκο Ζερβό.