«Chapeau», με αέρα γαλλικό

Tσιμπολόγημα ή δείπνο σε επιμέλεια της Ντίνας Νικολάου σε έναν όμορφο χώρο με μπόλικο χρώμα και εσάνς μπουντουάρ.

«Chapeau», με αέρα γαλλικό

Tσιμπολόγημα ή δείπνο σε επιμέλεια της Ντίνας Νικολάου σε έναν όμορφο χώρο με μπόλικο χρώμα και εσάνς μπουντουάρ.

«Chapeau», με αέρα γαλλικό - εικόνα 1

Το «Chapeau» είναι ένας χώρος που αρέσει ιδιαίτερα στις γυναίκες, έτσι όπως το ροζ δεσπόζει ως χρώμα κεντημένο μαζί με γαλάζιο, πορτοκαλί, φούξια και λάιμ στις ταπετσαρίες των επίπλων. Αλλά και οι συστοιχίες των φωτιστικών με όλα αυτά τα old fashioned καπέλα τού δίνουν μια εσάνς μπουντουάρ. Το βράδυ, όταν χαμηλώνουν τα φώτα, το σκηνικό γίνεται πολύ ατμοσφαιρικό. Το μενού με τους ελληνικούς και μεσογειακούς τόνους πάνω σε κλασικές γαλλικές βάσεις επιμελείται από κοντά η Ντίνα Νικολάου. περιλαμβάνει έξυπνες ιδέες, που το κάνουν ιδανικό και για ελαφρύ παρεΐστικο τσιμπολόγημα, και για κανονικό δείπνο.

Σήμα κατατεθέν του οι αλμυρές ταρτίνες, τις οποίες φτιάχνουν με τέσσερα δια­φορετικά ψωμιά – εγώ διάλεξα το σπέσιαλ μπριός με τη φευγαλέα γλυκιά και πεντανόστιμη γεύση σε μία πολύ αρμονική εκδοχή με ωραίο καπνιστό σολομό, ανθότυρο και πάστα μάραθου και σε άλλη μία με δυνατή μπολονέζ συνδυασμένη με λιωμένη γραβιέ­ρα και κουκουνάρι, που έρχονται­ μεγάλες, με τη σαλάτα τους και σε πολύ καλή τιμή. Στα οπωσδήποτε και το εξαιρετικό μπουτάκι­ πάπιας κονφί (χυμώδες και με γευστική ένταση), και το ανάλαφρο permentier κοτόπουλου μαγειρεμένο με ωραία μαροκινά μπαχαρικά και σερβιρισμένο σε πουρέ με εντυπωσιακά τσιπς πατάτας. Τέλος, τα γλυκά έχουν μεγάλη ποικιλία. προσωπικά με κέρδισε η lemon pie.

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, 2106845300. Τιμή: € 25-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.