«Chapeau», με αέρα γαλλικό

Tσιμπολόγημα ή δείπνο σε επιμέλεια της Ντίνας Νικολάου σε έναν όμορφο χώρο με μπόλικο χρώμα και εσάνς μπουντουάρ.

«Chapeau», με αέρα γαλλικό

Tσιμπολόγημα ή δείπνο σε επιμέλεια της Ντίνας Νικολάου σε έναν όμορφο χώρο με μπόλικο χρώμα και εσάνς μπουντουάρ.

«Chapeau», με αέρα γαλλικό - εικόνα 1

Το «Chapeau» είναι ένας χώρος που αρέσει ιδιαίτερα στις γυναίκες, έτσι όπως το ροζ δεσπόζει ως χρώμα κεντημένο μαζί με γαλάζιο, πορτοκαλί, φούξια και λάιμ στις ταπετσαρίες των επίπλων. Αλλά και οι συστοιχίες των φωτιστικών με όλα αυτά τα old fashioned καπέλα τού δίνουν μια εσάνς μπουντουάρ. Το βράδυ, όταν χαμηλώνουν τα φώτα, το σκηνικό γίνεται πολύ ατμοσφαιρικό. Το μενού με τους ελληνικούς και μεσογειακούς τόνους πάνω σε κλασικές γαλλικές βάσεις επιμελείται από κοντά η Ντίνα Νικολάου. περιλαμβάνει έξυπνες ιδέες, που το κάνουν ιδανικό και για ελαφρύ παρεΐστικο τσιμπολόγημα, και για κανονικό δείπνο.

Σήμα κατατεθέν του οι αλμυρές ταρτίνες, τις οποίες φτιάχνουν με τέσσερα δια­φορετικά ψωμιά – εγώ διάλεξα το σπέσιαλ μπριός με τη φευγαλέα γλυκιά και πεντανόστιμη γεύση σε μία πολύ αρμονική εκδοχή με ωραίο καπνιστό σολομό, ανθότυρο και πάστα μάραθου και σε άλλη μία με δυνατή μπολονέζ συνδυασμένη με λιωμένη γραβιέ­ρα και κουκουνάρι, που έρχονται­ μεγάλες, με τη σαλάτα τους και σε πολύ καλή τιμή. Στα οπωσδήποτε και το εξαιρετικό μπουτάκι­ πάπιας κονφί (χυμώδες και με γευστική ένταση), και το ανάλαφρο permentier κοτόπουλου μαγειρεμένο με ωραία μαροκινά μπαχαρικά και σερβιρισμένο σε πουρέ με εντυπωσιακά τσιπς πατάτας. Τέλος, τα γλυκά έχουν μεγάλη ποικιλία. προσωπικά με κέρδισε η lemon pie.

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, 2106845300. Τιμή: € 25-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.