Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι

Τρία πιάτα της κουζίνας φλερτάρουν με δύο μπίρες της καινούργιας μικροζυθοποιίας Noctua στο ειδικό μενού που «τρέχει» από τις 8 μέχρι τις 13/11 στο «Θείο Τραγί».

Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι

Τρία πιάτα της κουζίνας φλερτάρουν με δύο μπίρες της καινούργιας μικροζυθοποιίας Noctua στο ειδικό μενού που «τρέχει» από τις 8 μέχρι τις 13/11 στο «Θείο Τραγί».

Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι - εικόνα 1
Μοσχαρίσιο χτένι με πουρέ μοβ περουβιανής πατάτας, λαχανικά και γραβιέρα

Γνήσιο τέκνο της Αθήνας (η έδρα της είναι στην Πειραιώς) η –πιο καινούργια δεν γίνεται– μικροζυθοποιία Νοctua διάλεξε για όνομα και σήμα της την κουκουβάγια. Ανάλογες σημειολογικές αναφορές έχουν και οι προς το παρόν δύο ετικέτες της, η Head Twister (περιστροφή του κεφαλιού), μια ξανθιά αμερικανική pale ale με απαλά αρώματα και η Night Vision (νυχτερινή όραση), μια μαύρη IPA με έντονο άρωμα λυκίσκου, νότες σοκολάτας και μόκας αλλά και όμορφη πικράδα.

Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι - εικόνα 2
H μαύρη IPA της Noctua

Τις δύο ετικέτες της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας, οι οποίες βγήκαν στην αγορά μόλις τον Σεπτέμβριο, μπορείτε αυτές τις ημέρες να τις γνωρίσετε στο «Θείο Τραγί» στα Άνω Πετράλωνα, όπου παντρεύονται με τρία πιάτα της κουζίνας σε ένα ειδικό μενού που «τρέχει» μέχρι τις 13/11 (€ 35 το άτομο): ριζότο με σύγκλινο, μελιτζάνα και κακαόπαστα, μοσχαρίσιο χτένι με πουρέ μοβ περουβιανής πατάτας, λαχανικά και γραβιέρα και μους σοκολάτας με αφρό από Νοctua Night Vision και κλαδιά βύνης. Την Κυριακή θα σερβίρεται και το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/11/2025

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.