«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο

Ο Γιάννης Στανίτσας παίζει με εξαιρετικά υλικά και πρωτότυπες ελληνο-μεσογειακές γεύσεις πάνω από τα αρχαία.

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο

Ο Γιάννης Στανίτσας παίζει με εξαιρετικά υλικά και πρωτότυπες ελληνο-μεσογειακές γεύσεις πάνω από τα αρχαία.

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 1

Το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος για το «Επτά 7» είναι ότι είναι εντυπωσιακό. Με το που μπαίνεις στο συγκρότημα των ανακαινισμένων παλιών κτιρίων της Ερμού, πατάς το γυάλινο πάτωμα και το μάτι καρφώνεται στο επίσης γυάλινο πάτωμα του κελαριού – σαν διπλή βιτρίνα για τα απομεινάρια της αρχαίας Αθήνας. Στο υπό διαμόρφωση κελάρι το μοναστηριακό τραπέζι με τις ψηλές, σαλονέ μαύρες καρέκλες δίνει ιδέες για σπέσιαλ ατμοσφαιρικό δείπνο. Στο ισόγειο το λακαρισμένο σταντ σε σχήμα «Χ» δίνει στο χώρο του μπαρ δυναμισμό και πολυτέλεια. Το εστιατόριο δια­θέτει στιλάτη θέρμη, με τραπέζια από χοντρό μελένιο ξύλο και γκρίζες αναπαυτικές πολυθρόνες, και ταυτόχρονα υπογραμμισμένη θεατρικότητα χάρη στις κόκκινες βελούδινες κουρτίνες και στους μαύρους πολυέλαιους.

Στην κουζίνα ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Στανίτσας παρουσιάζει μια κουζίνα με ελληνικά και μεσογειακά πιάτα, που στηρίζεται σε εξαιρετικά υλικά. Το καταλαβαίνεις λ.χ. στο φινετσάτο λαβράκι Αιτωλικού, που το καρυκεύουν δια­κριτικά ελιές Καλαμών και κάππαρη ποσέ και το συνοδεύει σταμναγκάθι σε σάλτσα από το ζωμό του ψαριού κι ελαιόλαδο. Ή ακόμη στο μελωμένο αρνάκι, που έχει δίπλα του ένα τέλεια μαγειρεμένο και πολύ πρωτότυπο «φασολότο» με φασόλια, λούπινα, ροβίτσα και κόκκινη φακή. Επισημαίνω επίσης τα ωραία μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα sous vide, που σερβίρονται με πολύχρωμα παν­τζάρια και οξύμελι – αν μάλιστα τους βάλεις λίγη βελούδινη ταραμοσαλάτα (τη φέρνουν μαζί με το ψωμί), έχεις ένα ωραιότατο vitello tonnato αλά γκρεκ.

Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Θησείο, 2103212010

Τα Top 3 ΠΙΑΤΑ

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 2

Τριλογία μαριναρισμένων ψαρικών
Ντελικάτο λαβράκι Αιτωλικού, βουτυράτη και μελωμένη κοιλιά τόνου μαριναρισμένα σε χυμό εσπεριδοειδών κι ελαιόλαδο μαζί με αβγοτάραχο πρώτης διακτινίζονται και βρίσκουν τον εαυτό τους, συνδυασμένα με γλυκόπικρη κρέμα περγαμόντο, που είναι όλα τα λεφτά.

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 3

Σκορπίνα, κριθαράκι, σάλτσα κόκκινου κρασιού
Άγριο, τέλεια ψημένο ψάρι, με τη στακάτη σάρκα του να ταιριάζει χέρι γάντι με την κρασάτη σάλτσα, που η βαθιά της γεύση θυμίζει ντελικάτο στιφάδο. Το al dente κριθαράκι μαζί τους εξαιρετίκ!

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 4

Μους ταχίνι, καραμελωμένα μήλα, παστέλι σουσαμιού
Φινετσάτα γήινο ταχίνι σε απαλή κρέμα, κοντράρεται από το μια σταλιά ξινό καραμελωμένο μήλο και συντονίζεται με το τραγάνισμα και το άρωμα ενός αέρινου παστελιού από ξανθό και μαύρο σουσάμι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.