«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο

Ο Γιάννης Στανίτσας παίζει με εξαιρετικά υλικά και πρωτότυπες ελληνο-μεσογειακές γεύσεις πάνω από τα αρχαία.

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο

Ο Γιάννης Στανίτσας παίζει με εξαιρετικά υλικά και πρωτότυπες ελληνο-μεσογειακές γεύσεις πάνω από τα αρχαία.

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 1

Το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος για το «Επτά 7» είναι ότι είναι εντυπωσιακό. Με το που μπαίνεις στο συγκρότημα των ανακαινισμένων παλιών κτιρίων της Ερμού, πατάς το γυάλινο πάτωμα και το μάτι καρφώνεται στο επίσης γυάλινο πάτωμα του κελαριού – σαν διπλή βιτρίνα για τα απομεινάρια της αρχαίας Αθήνας. Στο υπό διαμόρφωση κελάρι το μοναστηριακό τραπέζι με τις ψηλές, σαλονέ μαύρες καρέκλες δίνει ιδέες για σπέσιαλ ατμοσφαιρικό δείπνο. Στο ισόγειο το λακαρισμένο σταντ σε σχήμα «Χ» δίνει στο χώρο του μπαρ δυναμισμό και πολυτέλεια. Το εστιατόριο δια­θέτει στιλάτη θέρμη, με τραπέζια από χοντρό μελένιο ξύλο και γκρίζες αναπαυτικές πολυθρόνες, και ταυτόχρονα υπογραμμισμένη θεατρικότητα χάρη στις κόκκινες βελούδινες κουρτίνες και στους μαύρους πολυέλαιους.

Στην κουζίνα ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Στανίτσας παρουσιάζει μια κουζίνα με ελληνικά και μεσογειακά πιάτα, που στηρίζεται σε εξαιρετικά υλικά. Το καταλαβαίνεις λ.χ. στο φινετσάτο λαβράκι Αιτωλικού, που το καρυκεύουν δια­κριτικά ελιές Καλαμών και κάππαρη ποσέ και το συνοδεύει σταμναγκάθι σε σάλτσα από το ζωμό του ψαριού κι ελαιόλαδο. Ή ακόμη στο μελωμένο αρνάκι, που έχει δίπλα του ένα τέλεια μαγειρεμένο και πολύ πρωτότυπο «φασολότο» με φασόλια, λούπινα, ροβίτσα και κόκκινη φακή. Επισημαίνω επίσης τα ωραία μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα sous vide, που σερβίρονται με πολύχρωμα παν­τζάρια και οξύμελι – αν μάλιστα τους βάλεις λίγη βελούδινη ταραμοσαλάτα (τη φέρνουν μαζί με το ψωμί), έχεις ένα ωραιότατο vitello tonnato αλά γκρεκ.

Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Θησείο, 2103212010

Τα Top 3 ΠΙΑΤΑ

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 2

Τριλογία μαριναρισμένων ψαρικών
Ντελικάτο λαβράκι Αιτωλικού, βουτυράτη και μελωμένη κοιλιά τόνου μαριναρισμένα σε χυμό εσπεριδοειδών κι ελαιόλαδο μαζί με αβγοτάραχο πρώτης διακτινίζονται και βρίσκουν τον εαυτό τους, συνδυασμένα με γλυκόπικρη κρέμα περγαμόντο, που είναι όλα τα λεφτά.

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 3

Σκορπίνα, κριθαράκι, σάλτσα κόκκινου κρασιού
Άγριο, τέλεια ψημένο ψάρι, με τη στακάτη σάρκα του να ταιριάζει χέρι γάντι με την κρασάτη σάλτσα, που η βαθιά της γεύση θυμίζει ντελικάτο στιφάδο. Το al dente κριθαράκι μαζί τους εξαιρετίκ!

«Επτά 7»: Φουλ της πολυτέλειας στο Θησείο - εικόνα 4

Μους ταχίνι, καραμελωμένα μήλα, παστέλι σουσαμιού
Φινετσάτα γήινο ταχίνι σε απαλή κρέμα, κοντράρεται από το μια σταλιά ξινό καραμελωμένο μήλο και συντονίζεται με το τραγάνισμα και το άρωμα ενός αέρινου παστελιού από ξανθό και μαύρο σουσάμι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.