Η φθινοπωρινή σύναξη των Αρχιμαγείρων

Το Worldchefs Congress & Expo 2016, που συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια περίπου χίλιους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, φέρνει στη Θεσσαλονίκη στις 24- 27/9 μια δυναμική γκάμα ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο.

Η φθινοπωρινή σύναξη των Αρχιμαγείρων

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων, Worldchefs Congress & Expo 2016, που συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια περίπου χίλιους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 έως τις 27/9, και θα παρουσιάσει στο κοινό του μια δυναμική γκάμα ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του «πατέρα» της μοριακής κουζίνας Hervé This. Οι 34 ομιλητές θα φωτίσουν διαφορετικές πλευρές της παγκόσμιας γαστρονομίας: ο This, λ.χ., θα παρουσιάσει την τάση της note by note κουζίνας, ο Ελληνοαυστραλός Γιώργος Καλομπάρης τη μοντέρνα κουζίνα με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων, ο νικητής του St Pellegrino Young Chef 2015 Mark Moriarty θα μιλήσει για το ρόλο των νέων σεφ, ο πατέρας Επιφάνιος για τη μοναστηριακή κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ το σώμα θα απασχολήσουν επίσης θέματα όπως η γαστρονομική αειφορία, τα πέντε διαφορετικά στιλ της κινέζικης κουζίνας, η γαστρονομία και η διατροφή στη Μεσόγειο των αρχαίων χρόνων κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες: ARTION Conferences & Events, 2310257816, worldchefs2016@artion.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.