Η φθινοπωρινή σύναξη των Αρχιμαγείρων

Το Worldchefs Congress & Expo 2016, που συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια περίπου χίλιους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, φέρνει στη Θεσσαλονίκη στις 24- 27/9 μια δυναμική γκάμα ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο.

Η φθινοπωρινή σύναξη των Αρχιμαγείρων

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων, Worldchefs Congress & Expo 2016, που συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια περίπου χίλιους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 έως τις 27/9, και θα παρουσιάσει στο κοινό του μια δυναμική γκάμα ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του «πατέρα» της μοριακής κουζίνας Hervé This. Οι 34 ομιλητές θα φωτίσουν διαφορετικές πλευρές της παγκόσμιας γαστρονομίας: ο This, λ.χ., θα παρουσιάσει την τάση της note by note κουζίνας, ο Ελληνοαυστραλός Γιώργος Καλομπάρης τη μοντέρνα κουζίνα με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων, ο νικητής του St Pellegrino Young Chef 2015 Mark Moriarty θα μιλήσει για το ρόλο των νέων σεφ, ο πατέρας Επιφάνιος για τη μοναστηριακή κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ το σώμα θα απασχολήσουν επίσης θέματα όπως η γαστρονομική αειφορία, τα πέντε διαφορετικά στιλ της κινέζικης κουζίνας, η γαστρονομία και η διατροφή στη Μεσόγειο των αρχαίων χρόνων κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες: ARTION Conferences & Events, 2310257816, worldchefs2016@artion.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.