Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων, Worldchefs Congress & Expo 2016, που συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια περίπου χίλιους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 έως τις 27/9, και θα παρουσιάσει στο κοινό του μια δυναμική γκάμα ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του «πατέρα» της μοριακής κουζίνας Hervé This. Οι 34 ομιλητές θα φωτίσουν διαφορετικές πλευρές της παγκόσμιας γαστρονομίας: ο This, λ.χ., θα παρουσιάσει την τάση της note by note κουζίνας, ο Ελληνοαυστραλός Γιώργος Καλομπάρης τη μοντέρνα κουζίνα με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων, ο νικητής του St Pellegrino Young Chef 2015 Mark Moriarty θα μιλήσει για το ρόλο των νέων σεφ, ο πατέρας Επιφάνιος για τη μοναστηριακή κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ το σώμα θα απασχολήσουν επίσης θέματα όπως η γαστρονομική αειφορία, τα πέντε διαφορετικά στιλ της κινέζικης κουζίνας, η γαστρονομία και η διατροφή στη Μεσόγειο των αρχαίων χρόνων κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες: ARTION Conferences & Events, 2310257816, worldchefs2016@artion.com.gr