id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου

Ένας καινούργιος εντυπωσιακός πολυχώρος στο «ξέφωτο» των Αγίων Ασωμάτων κάνει τα πρώτα του βήματα σερβίροντας ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου

Ένας καινούργιος εντυπωσιακός πολυχώρος στο «ξέφωτο» των Αγίων Ασωμάτων κάνει τα πρώτα του βήματα σερβίροντας ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 1

Είχαμε καιρό να δούμε στην Αθήνα τόσο εντυπωσιακό χώρο, και μάλιστα σε περιόδους κρίσης. Το «id 24.7.365» μοιάζει να έρχεται από το μέλλον αναβιώνοντας ένα θρυλικό χώρο της Αθήνας, που παλιότερα στέγαζε το «Loft» αλλά και δυνατές εμφανίσεις του Σάκη Ρουβά. Η παλιά ξυλαποθήκη με την ατμοσφαιρική στέγη έχει γίνει αγνώριστη με τη διακόσμηση που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος-theater designer Νίκος Πετρόπουλος.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 2

Στο επίκεντρό της, μια απόδοση του δίσκου της Φαιστού, που τα μυστικά του δεν έχουν ακόμα αποκρυπτογραφηθεί πλήρως, ενώ οι… γρίφοι συνεχίζονται με κάποιες ρήσεις αυτογνωσίας κρυμμένες μέσα σ’ έναν κυκεώνα γραμμάτων που διατρέχουν τους τοίχους και που από τον Σεπτέμβριο θα αποτελούν διαδικτυακό κουίζ προς επίλυση. Αναζητώντας την ταυτότητα και το χαμένο ή πραγματικό χρόνο μας –αυτά τα στοιχεία ενέπνευσαν το όνομά του–, το «id 24.7.365» αναπτύσσεται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα-θεωρεία, φωτισμένα εντυπωσιακά και εντόνως φουτουριστικά.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 3

Να σημειωθεί ότι από τη νέα σεζόν θα λειτουργήσει ως πολυχώρος με εικαστικές και μουσικές δράσεις και συναυλίες με επικοινωνιακή διάθεση. Αυτή την περίοδο βγάζει τα τραπέζια του στο ευάερο «ξέφωτο» των Αγίων Ασωμάτων με απευθείας θέα στο ναό του Ηφαίστου.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 4

Η ανοιχτή κουζίνα, τοποθετημένη στρατηγικά στο έμπα του μαγαζιού, βλέπει και μέσα και έξω. Εκεί ο σεφ Νίκος Φιλιππίδης ετοιμάζει ένα μεσογειακό μενού με πολύ ελληνικό χρώμα. Σε μια σαλάτα με γλυκύτατα ψητά παντζάρια και ολοζώντανο σπανάκι τα λαχανικά συνδυάζονται με ανθότυρο, καρύδια και εξωτική βινεγκρέτ μάνγκο.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 5

Η βελούδινη φάβα αρωματίζεται με πορτοκάλι και σερβίρεται με κρητικό απάκι, ωραία καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστή πάπρικα, παίζοντας με τα κοντράστ. Σε συγγενική συχνότητα, το ψητό χταπόδι έχει δίπλα του καπνιστό πουρέ πατάτας, ελιές, λάδι βασιλικού και σιρόπι από τους χυμούς του.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 6

Τα μανιτάρια δίνουν comfort χρώμα στο μενού – τα δοκιμάσαμε τόσο σε μια ζουμερή τηγανιά με γραβιέρα Νάξου και ελαιόλαδο λευκής τρούφας όσο και σ’ ένα κριθαρότο με umami νοστιμάδα μαζί με χοιρινά φιλετάκια, γραβιέρα και φρέσκια ελληνική τρούφα. Σε πιο ήσυχο στιλ η γευστικότατη ταλιάτα από Black Angus flap steak, σε πιο φαντεζί ο σολομός (ζητήστε να τον κρατήσουν ζουμερό), με μυρωδάτη μαγιονέζα βανίλιας, γκρέιπφρουτ και baby καλαμπόκι, φασολάκια και καρότα με πικάντικη σάλτσα μήλου.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 7

Πιο γκουρμέ απ’ όλα τα γλυκά, μια φανταστική λεμονόπιτα με μαρέγκα και σάλτσα φράουλας, πεντατράγανο μιλφέιγ με κόκκινα φρούτα και δυναμικό σουφλέ σοκολάτας.

Αγίων Ασωμάτων 1Α, Θησείο, 2103247365

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.