id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου

Ένας καινούργιος εντυπωσιακός πολυχώρος στο «ξέφωτο» των Αγίων Ασωμάτων κάνει τα πρώτα του βήματα σερβίροντας ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου

Ένας καινούργιος εντυπωσιακός πολυχώρος στο «ξέφωτο» των Αγίων Ασωμάτων κάνει τα πρώτα του βήματα σερβίροντας ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 1

Είχαμε καιρό να δούμε στην Αθήνα τόσο εντυπωσιακό χώρο, και μάλιστα σε περιόδους κρίσης. Το «id 24.7.365» μοιάζει να έρχεται από το μέλλον αναβιώνοντας ένα θρυλικό χώρο της Αθήνας, που παλιότερα στέγαζε το «Loft» αλλά και δυνατές εμφανίσεις του Σάκη Ρουβά. Η παλιά ξυλαποθήκη με την ατμοσφαιρική στέγη έχει γίνει αγνώριστη με τη διακόσμηση που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος-theater designer Νίκος Πετρόπουλος.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 2

Στο επίκεντρό της, μια απόδοση του δίσκου της Φαιστού, που τα μυστικά του δεν έχουν ακόμα αποκρυπτογραφηθεί πλήρως, ενώ οι… γρίφοι συνεχίζονται με κάποιες ρήσεις αυτογνωσίας κρυμμένες μέσα σ’ έναν κυκεώνα γραμμάτων που διατρέχουν τους τοίχους και που από τον Σεπτέμβριο θα αποτελούν διαδικτυακό κουίζ προς επίλυση. Αναζητώντας την ταυτότητα και το χαμένο ή πραγματικό χρόνο μας –αυτά τα στοιχεία ενέπνευσαν το όνομά του–, το «id 24.7.365» αναπτύσσεται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα-θεωρεία, φωτισμένα εντυπωσιακά και εντόνως φουτουριστικά.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 3

Να σημειωθεί ότι από τη νέα σεζόν θα λειτουργήσει ως πολυχώρος με εικαστικές και μουσικές δράσεις και συναυλίες με επικοινωνιακή διάθεση. Αυτή την περίοδο βγάζει τα τραπέζια του στο ευάερο «ξέφωτο» των Αγίων Ασωμάτων με απευθείας θέα στο ναό του Ηφαίστου.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 4

Η ανοιχτή κουζίνα, τοποθετημένη στρατηγικά στο έμπα του μαγαζιού, βλέπει και μέσα και έξω. Εκεί ο σεφ Νίκος Φιλιππίδης ετοιμάζει ένα μεσογειακό μενού με πολύ ελληνικό χρώμα. Σε μια σαλάτα με γλυκύτατα ψητά παντζάρια και ολοζώντανο σπανάκι τα λαχανικά συνδυάζονται με ανθότυρο, καρύδια και εξωτική βινεγκρέτ μάνγκο.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 5

Η βελούδινη φάβα αρωματίζεται με πορτοκάλι και σερβίρεται με κρητικό απάκι, ωραία καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστή πάπρικα, παίζοντας με τα κοντράστ. Σε συγγενική συχνότητα, το ψητό χταπόδι έχει δίπλα του καπνιστό πουρέ πατάτας, ελιές, λάδι βασιλικού και σιρόπι από τους χυμούς του.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 6

Τα μανιτάρια δίνουν comfort χρώμα στο μενού – τα δοκιμάσαμε τόσο σε μια ζουμερή τηγανιά με γραβιέρα Νάξου και ελαιόλαδο λευκής τρούφας όσο και σ’ ένα κριθαρότο με umami νοστιμάδα μαζί με χοιρινά φιλετάκια, γραβιέρα και φρέσκια ελληνική τρούφα. Σε πιο ήσυχο στιλ η γευστικότατη ταλιάτα από Black Angus flap steak, σε πιο φαντεζί ο σολομός (ζητήστε να τον κρατήσουν ζουμερό), με μυρωδάτη μαγιονέζα βανίλιας, γκρέιπφρουτ και baby καλαμπόκι, φασολάκια και καρότα με πικάντικη σάλτσα μήλου.

id 24.7.365: πήγαμε στον νέο εντυπωσιακό πολυχώρο του Θησείου - εικόνα 7

Πιο γκουρμέ απ’ όλα τα γλυκά, μια φανταστική λεμονόπιτα με μαρέγκα και σάλτσα φράουλας, πεντατράγανο μιλφέιγ με κόκκινα φρούτα και δυναμικό σουφλέ σοκολάτας.

Αγίων Ασωμάτων 1Α, Θησείο, 2103247365

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.