
Είναι πανσπάνιο ένα εστιατόριο στην Ελλάδα να γράφει μια γκουρμέ ιστορία που ετοιμάζεται σε 3 χρόνια να φιλήσει την 100ετία! Ο «Βασίλαινας» όμως το καταφέρνει ετοιμάζοντας ταυτοχρόνως μια ριζική αλλαγή στρατηγικής.

Ασκώντας πρωταθλητισμό στην σχέση ποιότητας – τιμής, και βραβευόμενο ανελλιπώς από το 2008 με βραβεία Ελληνικής κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους, το θρυλικό εστιατόριο αφήνει την έδρα του στον Πειραιά και μετακινείται στο επίκεντρο των γαστρονομικών εξελίξεων και της εξόδου φαγητού, και ανεβαίνει στην Αθήνα, στην οδό Βρασίδα, στο χώρο που άλλοτε λειτουργούσε το «Αλάτσι» πίσω από το Χίλτον. Απόφαση τολμηρή, που δείχνει όμως τον δυναμισμό της ομάδας του εστιατορίου και που μαντεύω ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την δημοφιλία και την επιτυχία του.

Αποχαιρετώντας το ιστορικό κτίριο της οδού Αιτωλικού κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, τις επόμενες εβδομάδες θα σερβιριστούν στον «Βασίλαινα» μερικά από τα ιστορικά μενού που δοξάστηκαν στα τραπέζια του, και μάλιστα σε τιμές κελεπούρι.
* Στις 13, 14,15 και 16 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού των δεκαετιών 1960-1990, €25/άτομο.
* Στις 20, 21,22 και 23 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού των δεκαετιών 2000-2010, €25/άτομο.
* Στις 28, 29,30 και 31 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού της τελευταίας πενταετίας 2011-2015, €25/άτομο