Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού

Αποχαιρετώντας το ιστορικό κτίριο της οδού Αιτωλικού, τις επόμενες εβδομάδες θα σερβιριστούν στον  «Βασίλαινα» μερικά από τα ιστορικά μενού που δοξάστηκαν στα τραπέζια του, και μάλιστα σε τιμές κελεπούρι.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού

Είναι πανσπάνιο ένα εστιατόριο στην Ελλάδα να γράφει μια γκουρμέ ιστορία που ετοιμάζεται σε 3 χρόνια να φιλήσει την 100ετία! Ο «Βασίλαινας» όμως το καταφέρνει ετοιμάζοντας ταυτοχρόνως μια ριζική αλλαγή στρατηγικής.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού - εικόνα 1

Ασκώντας πρωταθλητισμό στην σχέση ποιότητας – τιμής, και βραβευόμενο ανελλιπώς από το 2008 με βραβεία Ελληνικής κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους, το θρυλικό εστιατόριο αφήνει την έδρα του στον Πειραιά και μετακινείται στο επίκεντρο των γαστρονομικών εξελίξεων και της εξόδου φαγητού, και ανεβαίνει στην Αθήνα, στην οδό Βρασίδα, στο χώρο που άλλοτε λειτουργούσε το «Αλάτσι» πίσω από το Χίλτον. Απόφαση τολμηρή, που δείχνει όμως τον δυναμισμό της ομάδας του εστιατορίου και που μαντεύω ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την δημοφιλία και την επιτυχία του.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού - εικόνα 2

Αποχαιρετώντας το ιστορικό κτίριο της οδού Αιτωλικού κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, τις επόμενες εβδομάδες θα σερβιριστούν στον «Βασίλαινα» μερικά από τα ιστορικά μενού που δοξάστηκαν στα τραπέζια του, και μάλιστα σε τιμές κελεπούρι.

* Στις 13, 14,15 και 16 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού των δεκαετιών 1960-1990, €25/άτομο.
* Στις 20, 21,22 και 23 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού των δεκαετιών 2000-2010, €25/άτομο.
* Στις 28, 29,30 και 31 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού της τελευταίας πενταετίας 2011-2015, €25/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.