Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού

Αποχαιρετώντας το ιστορικό κτίριο της οδού Αιτωλικού, τις επόμενες εβδομάδες θα σερβιριστούν στον  «Βασίλαινα» μερικά από τα ιστορικά μενού που δοξάστηκαν στα τραπέζια του, και μάλιστα σε τιμές κελεπούρι.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού

Είναι πανσπάνιο ένα εστιατόριο στην Ελλάδα να γράφει μια γκουρμέ ιστορία που ετοιμάζεται σε 3 χρόνια να φιλήσει την 100ετία! Ο «Βασίλαινας» όμως το καταφέρνει ετοιμάζοντας ταυτοχρόνως μια ριζική αλλαγή στρατηγικής.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού - εικόνα 1

Ασκώντας πρωταθλητισμό στην σχέση ποιότητας – τιμής, και βραβευόμενο ανελλιπώς από το 2008 με βραβεία Ελληνικής κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους, το θρυλικό εστιατόριο αφήνει την έδρα του στον Πειραιά και μετακινείται στο επίκεντρο των γαστρονομικών εξελίξεων και της εξόδου φαγητού, και ανεβαίνει στην Αθήνα, στην οδό Βρασίδα, στο χώρο που άλλοτε λειτουργούσε το «Αλάτσι» πίσω από το Χίλτον. Απόφαση τολμηρή, που δείχνει όμως τον δυναμισμό της ομάδας του εστιατορίου και που μαντεύω ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την δημοφιλία και την επιτυχία του.

Η ιστορία του «Βασίλαινα» σε σειρά επετειακών μενού - εικόνα 2

Αποχαιρετώντας το ιστορικό κτίριο της οδού Αιτωλικού κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, τις επόμενες εβδομάδες θα σερβιριστούν στον «Βασίλαινα» μερικά από τα ιστορικά μενού που δοξάστηκαν στα τραπέζια του, και μάλιστα σε τιμές κελεπούρι.

* Στις 13, 14,15 και 16 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού των δεκαετιών 1960-1990, €25/άτομο.
* Στις 20, 21,22 και 23 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού των δεκαετιών 2000-2010, €25/άτομο.
* Στις 28, 29,30 και 31 Ιουλίου μια επιλογή από τα μενού της τελευταίας πενταετίας 2011-2015, €25/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.