Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe»

Το εστιατόριο της Κηφισιάς γιορτάζει το Hanami –την εξωστρεφή ιαπωνική γιορτή της αναγέννησης και των λουλουδιασμένων κερασιών– με ένα δείπνο με καλό σκοπό την Τρίτη 19/4.

Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe»

Το εστιατόριο της Κηφισιάς γιορτάζει το Hanami –την εξωστρεφή ιαπωνική γιορτή της αναγέννησης και των λουλουδιασμένων κερασιών– με ένα δείπνο με καλό σκοπό την Τρίτη 19/4.

Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe» - εικόνα 1

«Ηana yori dango» λέει ένα παλιό ιαπωνικό ρητό («καλύτερα dumplings παρά λουλούδια»), προτιμώντας την ουσία από την αισθητική. Το Hanami, όμως, στο κλίμα του οποίου έχει σκοπό να μας βάλει με εικόνες και μουσικές το «Τοmoe» την Τρίτη 19/4, εμπλουτίζοντας την γευστική του πρόταση με μια δόση ιαπωνικής κουλτούρας, είναι μια ανοιξιάτικη γιορτή της ομορφιάς που έχει και τα… dumplings της. Οι ανθισμένες κερασιές που βγάζουν κάθε χρόνο τους Ιάπωνες για πικνίκ τα οποία κρατούν μέχρι αργά στα πάρκα και σηματοδοτούν την επιστροφή από τις διακοπές, την αρχή της χρονιάς, την αναγέννηση και την ελπίδα, δίνουν αφορμή για ένα δείπνο με την παρουσία του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα Masuo Nishibayashi και καλό σκοπό.

Ο Χρόνης Δαμαλάς υπογράφει το μενού (€ 44 το άτομο, τα € 10 από τα οποία θα διατεθούν στο σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού») το οποίο ξεκινά με ένα κοκτέιλ με κεράσια, βασιλικό και shochu, Onigiri (ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, nori και παλαιωμένη σόγια με yuzu), για να συνεχίσει με κοτόπουλο karaage με πιπερόριζα και πίκλες, μοσχάρι yakiniku με κολοκύθα και ένα επιδόρπιο ονόματι Sakura (το άνθος της κερασιάς) με κεράσια, λευκή και μαύρη σοκολάτα και shochu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
07/11/2025

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.