«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Eιδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών.

«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Στις «Μαγικές Κατσαρόλες» ο Σήφης Καραδάκης και η Βάννα Βρεττού ειδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών και… παίζοντας και λίγο, κατά το συνήθειό τους, με τις συνταγές και τα υλικά. Από τις 24/12 μέχρι τις 6/1 στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον μεζέ του Αϊ-Βασίλη, που είναι παστουρμάς και σουτζούκι Καισαρείας με λιωμένο κασέρι, λαχανικά και ντοματίνια μέσα σε πουγκάκι κρέπας, ή έναν πλουσιοπάροχο φασιανό μαγειρεμένο σε ροζέ αφρώδες κρασί από το Αμύνταιο με ατζέμ πιλάφι με ρόδια, αμύγδαλο, κουκουνάρι, σταφίδες και καβουρδισμένο φιδέ.

Ακόμη κι ένα burger έχουν ειδικά για την περίσταση, που το φωνάζουν «θαύμα των Χριστουγέννων», με βουβαλίσιο μπιφτέκι, μπέικον μαύρου χοίρου, ώριμη γραβιέρα Νάξου και μαγιονέζα με άρωμα τρούφας. Για να πούμε και για τα γλυκά, μπορείτε να φάτε μια «Χιονάτη» ή αλλιώς μαρέγκα με κρέμα σαντιγί, κουλί από κόκκινα φρούτα, βατόμουρα και μύρτιλα, αλλά και δίπλες με μέλι και με σοκολάτα-πραλίνα. Έχετε υπόψη σας ότι στις 24/12 το βράδυ, στις 25/12 το μεσημέρι, στις 26/12 (μεσημέρι και βράδυ), στις 31/12 το βράδυ και την Πρωτοχρονιά που είναι ανοιχτοί μόνο το μεσημέρι, η ελάχιστη κατανάλωση είναι, μαζί με τα ποτά, € 30 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.