«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Eιδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών.

«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Στις «Μαγικές Κατσαρόλες» ο Σήφης Καραδάκης και η Βάννα Βρεττού ειδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών και… παίζοντας και λίγο, κατά το συνήθειό τους, με τις συνταγές και τα υλικά. Από τις 24/12 μέχρι τις 6/1 στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον μεζέ του Αϊ-Βασίλη, που είναι παστουρμάς και σουτζούκι Καισαρείας με λιωμένο κασέρι, λαχανικά και ντοματίνια μέσα σε πουγκάκι κρέπας, ή έναν πλουσιοπάροχο φασιανό μαγειρεμένο σε ροζέ αφρώδες κρασί από το Αμύνταιο με ατζέμ πιλάφι με ρόδια, αμύγδαλο, κουκουνάρι, σταφίδες και καβουρδισμένο φιδέ.

Ακόμη κι ένα burger έχουν ειδικά για την περίσταση, που το φωνάζουν «θαύμα των Χριστουγέννων», με βουβαλίσιο μπιφτέκι, μπέικον μαύρου χοίρου, ώριμη γραβιέρα Νάξου και μαγιονέζα με άρωμα τρούφας. Για να πούμε και για τα γλυκά, μπορείτε να φάτε μια «Χιονάτη» ή αλλιώς μαρέγκα με κρέμα σαντιγί, κουλί από κόκκινα φρούτα, βατόμουρα και μύρτιλα, αλλά και δίπλες με μέλι και με σοκολάτα-πραλίνα. Έχετε υπόψη σας ότι στις 24/12 το βράδυ, στις 25/12 το μεσημέρι, στις 26/12 (μεσημέρι και βράδυ), στις 31/12 το βράδυ και την Πρωτοχρονιά που είναι ανοιχτοί μόνο το μεσημέρι, η ελάχιστη κατανάλωση είναι, μαζί με τα ποτά, € 30 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.