«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Eιδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών.

«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Στις «Μαγικές Κατσαρόλες» ο Σήφης Καραδάκης και η Βάννα Βρεττού ειδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών και… παίζοντας και λίγο, κατά το συνήθειό τους, με τις συνταγές και τα υλικά. Από τις 24/12 μέχρι τις 6/1 στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον μεζέ του Αϊ-Βασίλη, που είναι παστουρμάς και σουτζούκι Καισαρείας με λιωμένο κασέρι, λαχανικά και ντοματίνια μέσα σε πουγκάκι κρέπας, ή έναν πλουσιοπάροχο φασιανό μαγειρεμένο σε ροζέ αφρώδες κρασί από το Αμύνταιο με ατζέμ πιλάφι με ρόδια, αμύγδαλο, κουκουνάρι, σταφίδες και καβουρδισμένο φιδέ.

Ακόμη κι ένα burger έχουν ειδικά για την περίσταση, που το φωνάζουν «θαύμα των Χριστουγέννων», με βουβαλίσιο μπιφτέκι, μπέικον μαύρου χοίρου, ώριμη γραβιέρα Νάξου και μαγιονέζα με άρωμα τρούφας. Για να πούμε και για τα γλυκά, μπορείτε να φάτε μια «Χιονάτη» ή αλλιώς μαρέγκα με κρέμα σαντιγί, κουλί από κόκκινα φρούτα, βατόμουρα και μύρτιλα, αλλά και δίπλες με μέλι και με σοκολάτα-πραλίνα. Έχετε υπόψη σας ότι στις 24/12 το βράδυ, στις 25/12 το μεσημέρι, στις 26/12 (μεσημέρι και βράδυ), στις 31/12 το βράδυ και την Πρωτοχρονιά που είναι ανοιχτοί μόνο το μεσημέρι, η ελάχιστη κατανάλωση είναι, μαζί με τα ποτά, € 30 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.