Το panettone μιλάει ελληνικά

Στο εργαστήριο Παπασπύρου σε περιμένει ένα γλυκό ψωμί με σταφίδες και πορτοκάλι βουτηγμένα σε ρούμι, με πλούσια γεύση και ανάλαφρη υφή.

Το panettone μιλάει ελληνικά

Με καταγωγή από την Ιταλία, και ειδικότερα το Μιλάνο, το πανετόνε αποτελεί σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων. Το εργαστήριο Παπασπύρου ακολουθεί πιστά την ιταλική συνταγή παρασκευάζοντας ένα πολύ επιτυχημένο γλυκό: ένα ψηλό, γλυκό ψωμί με σταφίδες και πορτοκάλι βουτηγμένα σε ρούμι, με πλούσια γεύση, αφράτο με ανάλαφρη υφή, αρκετά κοντά στο γνωστό μας τσουρέκι. Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύπλοκη και απαιτεί πολλές ώρες προετοιμασίας αλλά και αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί. Θα το βρείτε στα καταστήματα στις Αχαρνές, στους Αμπελόκηπους, στην Κηφισιά και στο Χαλάνδρι. Πληροφορίες: www.papaspirou.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.