Το panettone μιλάει ελληνικά

Στο εργαστήριο Παπασπύρου σε περιμένει ένα γλυκό ψωμί με σταφίδες και πορτοκάλι βουτηγμένα σε ρούμι, με πλούσια γεύση και ανάλαφρη υφή.

Το panettone μιλάει ελληνικά

Με καταγωγή από την Ιταλία, και ειδικότερα το Μιλάνο, το πανετόνε αποτελεί σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων. Το εργαστήριο Παπασπύρου ακολουθεί πιστά την ιταλική συνταγή παρασκευάζοντας ένα πολύ επιτυχημένο γλυκό: ένα ψηλό, γλυκό ψωμί με σταφίδες και πορτοκάλι βουτηγμένα σε ρούμι, με πλούσια γεύση, αφράτο με ανάλαφρη υφή, αρκετά κοντά στο γνωστό μας τσουρέκι. Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύπλοκη και απαιτεί πολλές ώρες προετοιμασίας αλλά και αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί. Θα το βρείτε στα καταστήματα στις Αχαρνές, στους Αμπελόκηπους, στην Κηφισιά και στο Χαλάνδρι. Πληροφορίες: www.papaspirou.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.