Το panettone μιλάει ελληνικά

Στο εργαστήριο Παπασπύρου σε περιμένει ένα γλυκό ψωμί με σταφίδες και πορτοκάλι βουτηγμένα σε ρούμι, με πλούσια γεύση και ανάλαφρη υφή.

Το panettone μιλάει ελληνικά

Με καταγωγή από την Ιταλία, και ειδικότερα το Μιλάνο, το πανετόνε αποτελεί σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων. Το εργαστήριο Παπασπύρου ακολουθεί πιστά την ιταλική συνταγή παρασκευάζοντας ένα πολύ επιτυχημένο γλυκό: ένα ψηλό, γλυκό ψωμί με σταφίδες και πορτοκάλι βουτηγμένα σε ρούμι, με πλούσια γεύση, αφράτο με ανάλαφρη υφή, αρκετά κοντά στο γνωστό μας τσουρέκι. Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύπλοκη και απαιτεί πολλές ώρες προετοιμασίας αλλά και αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί. Θα το βρείτε στα καταστήματα στις Αχαρνές, στους Αμπελόκηπους, στην Κηφισιά και στο Χαλάνδρι. Πληροφορίες: www.papaspirou.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.