«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό

Μια νέα gastropub έκανε την εμφάνισή της στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας στην Πλάκα.

«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό

Μια νέα gastropub έκανε την εμφάνισή της στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας στην Πλάκα.

«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό - εικόνα 1

Χρειάζεται έναν προσανατολισμό προς νέα πράγματα η Πλάκα – και όντως οι κεραίες της νέας gastropub (όπως αυτοπροσδιορίζεται) με το γευστικά αμαρτωλό όνομα, η οποία έκανε στα μέσα του Αυγούστου το ντεμπούτο της στο χαρακτηριστικό νεοκλασικό της Πλατείας Φιλομούσου Εταιρείας που άλλοτε στέγαζε τη «Φιλομούσα» και το «Θαλασσί», δείχνουν να το πιάνουν αυτό.

«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό - εικόνα 2

Ο χώρος του «Seven Food Sins» είναι καλαίσθητος και την κουζίνα επιμελείται ο sous chef του Έκτορα Μποτρίνι Τάσος Στεφάτος. Στο πρωινό-μεσημεριανό μενού θα πετύχετε από ανοιχτά σάντουιτς και croque monsieurs μέχρι έναν άλλον «τραγανό» μουσακά, ο οποίος κρατάει μέχρι το βράδυ, οπότε τα κυρίως πιάτα πληθαίνουν και... σοβαρεύουν με tri-tip από Black Angus, καπνιστή ιβηρική πανσέτα κ.ά. Όσο για τις (απαραίτητες) μπίρες, οκτώ επιλογές σε βαρέλι και ικανή ζυθο-συλλογή που αριθμεί πενήντα τρεις ακόμη σε φιάλη δίνουν τον τόνο, χωρίς να λείπουν και το κρασί ή το ποτό. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.