«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό

Μια νέα gastropub έκανε την εμφάνισή της στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας στην Πλάκα.

«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό

Μια νέα gastropub έκανε την εμφάνισή της στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας στην Πλάκα.

«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό - εικόνα 1

Χρειάζεται έναν προσανατολισμό προς νέα πράγματα η Πλάκα – και όντως οι κεραίες της νέας gastropub (όπως αυτοπροσδιορίζεται) με το γευστικά αμαρτωλό όνομα, η οποία έκανε στα μέσα του Αυγούστου το ντεμπούτο της στο χαρακτηριστικό νεοκλασικό της Πλατείας Φιλομούσου Εταιρείας που άλλοτε στέγαζε τη «Φιλομούσα» και το «Θαλασσί», δείχνουν να το πιάνουν αυτό.

«7 Food Sins» χωράνε άνετα σε ένα νεοκλασικό - εικόνα 2

Ο χώρος του «Seven Food Sins» είναι καλαίσθητος και την κουζίνα επιμελείται ο sous chef του Έκτορα Μποτρίνι Τάσος Στεφάτος. Στο πρωινό-μεσημεριανό μενού θα πετύχετε από ανοιχτά σάντουιτς και croque monsieurs μέχρι έναν άλλον «τραγανό» μουσακά, ο οποίος κρατάει μέχρι το βράδυ, οπότε τα κυρίως πιάτα πληθαίνουν και... σοβαρεύουν με tri-tip από Black Angus, καπνιστή ιβηρική πανσέτα κ.ά. Όσο για τις (απαραίτητες) μπίρες, οκτώ επιλογές σε βαρέλι και ικανή ζυθο-συλλογή που αριθμεί πενήντα τρεις ακόμη σε φιάλη δίνουν τον τόνο, χωρίς να λείπουν και το κρασί ή το ποτό. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.