Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Κεμπάπ γαρίδας
Έχουμε δοκιμάσει τα fish & chips τους και ήταν καλά, αλλά στο Fish Food Βar στο Κολωνάκι μπορείς να φας κι ένα κεμπάπ τυλιχτό και νηστίσιμο. Το πικάντικο κεμπάπ γαρίδας που προτείνουν στο μοντέρνο θαλασσινό στέκι στο 10 της οδού Καψάλη το κλείνουν σε αραβική πίτα μαζί με σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου και pico de gallo.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 1

Μοσχαράκι tagine
Στο Tortuga, στο Νο 1 της οδού Αρχιμήδους στο Παγκράτι, το στίγμα δίνουν οι homemade tortillas. Ως προς τη γέμιση, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές, όπως κέμπαπ, κοτόπουλο με κάρι κ.ά., αλλά διαλέγω το αρωματικό, μαγειρευτό αλά μαροκέν με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα μοσχάρι, που συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι. Ταζίν επικινδύνως…

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 2

Λαχματζούν
Στο λιλιπούτειο Feyrouz, που θα το βρεις στη μικρή, κάθετη στον πεζόδρομο της Αιόλου Καρόρη, το λαχματζούν σου το παίρνεις τυλιχτό σε ρολάκι, με χειροποίητο ζυμάρι, απλό ή ολικής άλεσης, και είναι πολύ καλό. Το classic είναι με κιμά, ελαφρώς πικάντικη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς, γιαούρτι και σαλατίτσα. Αν όμως δεν θέλεις κρέας, η κ. Ελένη-Φεϊρούζ έχει και χορτοφαγική εναλλακτική.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 3

Κοτόπουλο tikka
Η κλασική ινδική σπεσιαλιτέ στο Mirch στο Μοναστηράκι (Ερμού 109) έρχεται σε streetfood εκδοχή: κοινώς είναι του χεριού σου. Έρχεται, κόκκινο-κόκκινο, τυλιγμένο σε μια μεγάλη πίτα naan ψημένη σε φούρνο tandoor, με λαχανικά, μυρωδάτο και ήπια καυτερό. Στον κατάλογο τιτλοφορείται «ινδικό σουβλάκι».

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 4

Chili con carne
Αν σου αρέσουν τα καυτερούτσικα μεξικάνικα, η γνωστή μείξη κιμά με κόκκινα φασόλια, τσίλι και μυρωδικά είναι κατά πάσα πιθανότητα από τα αγαπημένα σου. Στο Ancho Μexican Grill στο Χαλάνδρι θα το δοκιμάσεις αφού επιλέξεις πρώτα τo «περιτύλιγμα» τορτίγιας –burrito, quessadilla ή taco– και θα το συνοδεύσεις είτε με μπίρα είτε με παγωμένη Margarita (Γυφτοπούλου & Κολοκοτρώνη).

Φαλάφελ
Είναι αφράτα και νόστιμα τα χρυσαφένια, σουσαμάτα φαλάφελ στο μικρό Sumsum στη συμβολή Σόλωνος και Ασκληπιού. Ο Αhmad τα πατάει (έτσι συνηθίζεται στην πατρίδα του τη Συρία) ελαφρώς στο κέντρο και τα τυλίγει σε μεγάλη αραβική πίτα με χούμους, ταρατόρ (σος από ταχίνι), μαρουλάκι, ντομάτα, μαϊντανό και δυόσμο, που τους δίνουν έξτρα δροσιά. Αν το ζητήσετε καυτερό, συνοδεύστε το με αϊράνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.