«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας

Πρωτάνοιξε στο Γκάζι, επεκτάθηκε στον Πειραιά και πριν από λίγο καιρό απέκτησε ακόμη μία νότια έδρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έτσι μια ζωντανή, νεανική all day τριπλέτα.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας

Πρωτάνοιξε στο Γκάζι, επεκτάθηκε στον Πειραιά και πριν από λίγο καιρό απέκτησε ακόμη μία νότια έδρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έτσι μια ζωντανή, νεανική all day τριπλέτα.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 1

Καθισμένος ανάμεσα σε στοίβες βιβλία δεμένα με σπάγκο, βαρυφορτωμένες βιβλιοθήκες που διατρέχουν τη σκάλα, φωτεινές υδρόγειους στα ράφια, πλανήτες σε τροχιά στο ταβάνι, τραπέζια «επενδυμένα­» με «Monopoly», «scrabble» και «dominos» κι ένα σωρό άλλες γοητευτικές λεπτομέρειες, στο «Gazi College» της Γλυφάδας νιώθεις μια ωραία συνειρμική δυναμική, μια ζεστασιά. Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Γαβαλάς - Μουρίκης υπογράφει τη σκηνογραφία και του τρίτου εκπροσώπου του δημοφιλούς concept παίζοντας με τις έννοιες της παιδικότητας και της ανάμνησης. Επειδή όμως όλα τα παιδιά κάποια στιγμή μεγαλώνουν, ο all day χώρος έχει και το πιο adult/αλκοολούχο κομμάτι του μπαρ – εκεί δίνει τον τόνο μια σύνθεση από κρεμασμένα άδεια μπουκάλια. Τα… study groups αυτού του ολοή­μερου χαρούμενου και νεανικού «κολεγίου» μοιράζονται στους καναπέδες και στα τραπέζια, κλασικά και μοναστηριακά, έχοντας μπροστά τους hot dogs, burritos με chili con carne και ξινούτσικο γουακαμόλε, πίτσες, burgers πληθωρικά και πιο light (όπως το μπιφτέκι γαλοπούλας με φύλλα γαλλικής σαλάτας), ζυμαρικά και άλλα πολλά. Ο κατάλογος του «Gazi College» έχει ακόμη περισσότερες επιλογές, που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις ώρες – από τα πρωινά ροφήματα που έρχονται με muffins, κρουασάν, croque madames, ομελέτες και πίτες μέχρι τα κοκτέιλ που τραβάνε μέχρις αργά, οπότε και δυναμώνει η μουσική. Ήδη το πηγαινέλα του κόσμου είναι non stop, ενώ το γεγονός ότι κάνουν και delivery δίνει λύσεις σε όσους μένουν ή εργάζονται στην περιοχή.

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 2

Σαλάτα της ελληνικής γης
Πλούσια, με ευχάριστους γλυκούς τόνους, μιξάρει ρόκα, παντζαρόφυλλα, απάκι, πλούσιο σε γεύση κρασοτύρι, μαριναρισμένα λιαστά σύκα, κράνα, παξιμάδια ολικής άλεσης, ξίδι, ελαιόλαδο και πετιμέζι.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 3

Ψαρονέφρι on the chips
Χοιρινό ψητό στα κάρβουνα, αρκετά τρυφερό, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, συνδυασμένο με σάλτσα τεριγιάκι και σερβιρισμένο πάνω σε τραγανά τσιπς πατάτας πασπαλισμένα με λίγο τριμμένο τυρί.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 4

3G Chocolate
Με ένα εσπρεσάκι ή μετά το φαγητό, οι λάτρεις της σοκολάτας βρίσκουν διαφορετικές αποχρώσεις της σε αυτό το γλυκό με τις τρεις στρώσεις μους (λευκή, γάλακτος και bitter), το τραγανό biscuit feuilletine και την ganache.

Γρ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 2108982723.

Περισσότερες πληροφορίες

Gazi College

Γρ. Λαμπράκη 117, Πασαλιμάνι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.